EUR: 337,22 Ft
CHF: 317,35 Ft
2020. február 23., vasárnap
Alfréd

Egyéb XXII.kerület

Segítség a gyerekeknek

Budafokon, az új Országos Koordinációs és Önkéntesképző Központjában számolt be a menekült kisgyermeken segítő humanitárius akciójáról az Ökumenikus Segélyszervezet.

A szervezet a Magyarországi Evangélikus Egyház támogatásával 1 millió forint értékű segélyárut adott át a nagyfai ideiglenes befogadó központban. A bébiételt, pelenkát, gyermekruhát és gyermekápolási cikkeket tartalmazó adomány kifejezetten a táborban tartózkodó gyermekeknek nyújt támogatást, abban az időszakban, amíg a hatóságok kivizsgálják családjuk ügyét. A segélyáru átadásában részt vett Lévai Anikó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete, Gáncs Péter evangélikus elnök-püspök és Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója.


Lehel László az adományok átadásakor más karitatív szervezeteket is arra biztatott, hogy akinek van lehetősége, ilyen módon segítsen a rászorulókon. Lévai Anikó jószolgálati nagykövet hozzátette, kiemelt fontossággal bír az eljárás alatt álló családok kisgyermekeinek megsegítése, hiszen ők a leginkább sérülékenyek és kiszolgáltatottak. A jószolgálati nagykövet mindenkit arra biztattott, hogy aki segíteni szeretne, az szervezett formában tegye, az évtizedes hazai és nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező segélyszervezetek, mint például az Ökumenikus Segélyszervezet közreműködésével. Gáncs Péter evangélikus elnök-püspök közös magyar ügynek nevezte a migrációs kérdés megoldását, ahol az egyházaknak is felelősséggel meg kell jelenni. A szolidaritásra és konkrét cselekedetekre hívta fel a figyelmet.

Aki segíteni szeretne


Az Ökumenikus Segélyszervezet migráns kisgyermekeket segítő munkájának támogatására adománygyűjtést indít, melyhez az alábbi módokon lehet csatlakozni:

a 1353-as adományvonal hívásával (250 Ft / hívás)

a www.segelyszervezet.hu oldalon online lehet és biztonságosan felajánlani adományt.

Átutalással vagy csekkbefizetéssel a következő számlaszámon: 11705008-20464565.

A közlemény rovatban kérik feltüntetni: „migráns gyerekek”!

MÖS LA22

Az önkéntesek, köztük Lévai Anikó jószolgálati nagykövet (középen) személyesen adták át az adományokat

Mös Lévai22

Lehel László elnök (háttal) és a segélyszervezet munkatársai láncban pakolták le a teherautót

MÖS22

A táborban beszélgettek is az ügyük kivizsgálását váró gyermekes családokkal

Kapcsolódó Cikkek