2020. február 18., kedd
Bernadett

Extra

Shirley Temple ruhája 75 ezer dollárt ért

Shirley Temple piros pöttyös ruhája, amelyet egy 1934-ben forgatott filmben viselt a gyereksztár, 75 ezer dollárért (21 millió forintért) kelt el egy Kansas Cityben rendezett árverésen.

A keddi aukción Temple több mint 500 gyermekkori relikviájára lehetett licitálni, köztük rengeteg babára és egyéb játékra, valamint filmekben viselt jelmezeire. Az árverésen az egykori filmcsillag gyerekméretű Steinway-zongoráját 45 ezer dollárért (csaknem 13 millió forintért) vásárolták meg. Az aukciót a marylandi székhelyű Theriault árverési ház szervezte a Temple-hagyaték megbízásából.


Shirley Temple Black tavaly februárban hunyt el 85 esztendős korában. A harmincas évek elejétől a negyvenes évek végéig tartó filmes pályafutása során több mint 80 alkotásban, egyebek mellett A kék madár, a Heidi és A Broadway angyala című produkciókban szerepelt. Visszavonulása után az ENSZ-ben dolgozott, majd amerikai nagykövet is volt Ghánában, később pedig – 1989 és 1992 között – Csehszlovákiában.

Kapcsolódó Cikkek

 • 15 kiló a kis vízilólány

  15 kiló a kis vízilólány

  A kis törpe víziló nemcsak elképesztően édes, hanem nagyon különleges is. Az európai állatkertekben 128 egyed él összesen, így volt nagy öröm, amikor a kis csöppség január 20-án a Szegedi Vadasparkban világra jött.

 • Vajna Tímea: Remélem Andy büszke rám

  Vajna Tímea: Remélem Andy büszke rám

  Fergeteges produkciók, hatalmas poénok, megdöbbentő leleplezések – igazán izgalmasra sikeredett a TV2 Nicsak, ki vagyok? – A rejtélyek színpada első adása. A műsorban három szereplő – Szőke Zoltán, Jolly és Vajna Tímea – lepleződött le, akik közül csak Timi kilétét sikerült Ábel Anitáék csapatának eltalálnia, így ők egy ponttal indítanak a vasárnapi adásban, ahol újabb négy szereplő lép majd színpadra.

 • Enyhe idő miatt szenvednek az allergiások

  Enyhe idő miatt szenvednek az allergiások

  A vártnál hamarabb, már február elején megkezdődött az idei pollenszezon. Az allergológus szerint az elviselhetetlen tünetek azonban csak márciustól jelennek meg, így nem árt, ha addigra felkészítjük a szervezetünket.