EUR: 335,46 Ft
CHF: 315,90 Ft
2020. február 19., szerda
Zsuzsanna

Egyéb IX.kerület

Strandolás a hév árnyékában

Vituki strand sport és szabadidő központ ( Fotó: Sáfár Tibor )


A medence vize megegyezik a Gellért fürdőével( Fotó: Sáfár Tibor )

– Most vagy itt először? Én nagyon szeretem – szólított meg egy hölgy, amint leterítem a törölközőmet a Vituki strandján, pár perc sétára a Rákóczi hídtól. Itt divat a beszélgetés.

–A strand fő varázsa szerintem, hogy nincs tömeg, ettől családias a légkör – magyarázta Egyed György, a telepet üzemeltető SportnEgyed Kft. ügyvezető igazgatója. A cég  2011-ben vette meg az üzemeltetés jogát a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-től.


A terület 10 ezer négyzetméteres, ezen van a 12-szer 25 méteres medence, egy focipálya és egy tenisz pálya. A gyep szépen gondozott, az árnyékot kedvelők örömére fa is akad bőven, melyek mögött a HÉV jár. Hallani lehet, de látni nem igazán. – A múlt heti nagy viharban jöttem ide, és mivel nem járt a HÉV, felvettem egy férfit, aki a síneken gyalogolt. Azt mondta, 10 éve jár ezen a vonalon, de még sosem látta a strandot az ablakból, csak most gyalogosan – mesélte nevetve Egyed György.

Vituki strand sport és szabadidő központ ( Fotó: Sáfár Tibor )

Itt soha nincs tömeg
( Fotó: Sáfár Tibor )

A helyszín különleges, de a létesítmény minden igényt kielégít. Van büfé, szauna, masszázs, tiszta öltözők és zuhanyzó. – Rendezvények helyszíneként is gyakran kibérlik, bográcsozásra, céges rendezvényekre, de idén nyáron esküvőnk is lesz.


Vituki strand sport és szabadidő központ ( Fotó: Sáfár Tibor )

Hideg sör mellett még könnyebben megy a barátkozás
( Fotó: Sáfár Tibor )

A szaunában a padon fekvő fiatal lány azonnal megkérdezte: beteg vagyok-e, vagy a csak meleg ingerelt köhögésre, majd mosolyogva vette tudomásul, hogy minden rendben. Egy férfi érkezett, tőle azt kérdezte, hol a kisunoka, aki múltkor vele volt. A büfé felé sétálva a strand ruhám is kapott egy dicséretet. Itt ilyen a hangulat.

– Van egy 60-100 fős törzsközönségünk, általában 25-55 év közöttiek. A méreteink miatt bensőséges a hangulat – magyarázza az üzemeltető. Úgy tűnik, a hangulat a viselkedésre is kihatással van, itt mindenki a „sajátjának” tekinti az eszközöket. A székeket mindenki visszateszi a helyére, senki sem szemetel, és a szabadtér ellenére, a dohányzók a kapunál kijelölt helyen gyújtanak rá kizárólag. – Nem csak a környékből jönnek hozzánk, a III., IV. kerületből is, a víz miatt. Annak minőségére nagyon büszkék vagyunk. A  Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. munkatársai kéthetente jönnek vízminőség ellenőrzésre, egyszer volt gond, mikor mi átvettük az üzemeltetést. Azóta soha.

Vituki strand sport és szabadidő központ ( Fotó: Sáfár Tibor )


( Fotó: Sáfár Tibor )

Télen is nyitva tartunk, hiszen 52 fokos termálvizünk van, azt hűtjük vissza. A Gellért fürdő vízével megegyezik a miénk, talán egy kicsit több benne a kén – tájékoztat Egyed György, aki örömmel hallotta, hogy az olimpiai tervekben ez a terület is szerepel. A sportolók már most is örömmel járnak ide, a KSI vízilabdásai itt edzenek, a Fradi kajakosai pedig telente itt teljesítik úszóedzéseiket. A medencében aqua-fitnesz órákat is tartanak, melyeken bárki részt vehet.

Vituki strand sport és szabadidő központ ( Fotó: Sáfár Tibor )

Egy medence van, de jut benne hely a sportolóknak és a pancsolóknak is
( Fotó: Sáfár Tibor )

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves szerdán korában elhunyt Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus, az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolója – értesült a Nemzeti Sport a családtól.

 • Családi farsang

  Családi farsang

  Apukák és anyukák együtt farsangoltak a csepeli Közösségi Pontban

 • Veszélyes ritkaság

  Veszélyes ritkaság

  Debrecen – Egy sisakos kazuár személyében új lakó érkezett a Debreceni Állat- és Növénykertbe.