EUR: 332,08 Ft
CHF: 303,90 Ft
2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Aktuális

Sztárok tornáztak az egészségünkért

hagyd már abba1-kapott

Az óra péntek reggel még 1 millió 37 ezer 54 elveszített évet mutatott

1 millió 700 ezer év! Ennyit évet veszít a magyar lakosság egyetlen év alatt az egészségtelen életmód, vagyis a dohányzás, a mozgásszegény életmód és az egészségtelen táplálkozás miatt – derült ki a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központjának összesítéséből. Éppen ezért átfogó kampányt indítottak, amellyel arra ösztönzik az embereket, tegyenek többet az egészségükért. A kezdeményezéshez csatlakozott Sarka Kata, Szabó Zsófi és Kocsis Tibor is.

A Nyugati téri bevásárlóközpont előtt egy hatalmas kockán kijelző mutatta az elveszített 1 millió 700 ezer évet.


– A dohányzás következtében 21 percenként, a mozgásszegény életmód miatt 35 percenként, az egészségtelen táplálkozás miatt pedig 10 percenként hal meg valaki hazánkban – sorolta Török Krisztina, a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet főigazgatója a számláló alatt. A Lokálnak azt is kifejtette, a kampány augusztus 2-ig tart, ha addig a számlálót egymillió alá tudjuk vinni, már megérte.

– A facebookon fut a Hagyd már abba! kampány, amely felhívja a figyelmet a problémára. Az intézet honlapján található az űrlap, amelyen pár kattintással bejelölhetjük, mit tettünk az egészségünkért és ezzel csökkenthetjük az elveszített évek számát. Ugyanitt találnak információkat, segítséget az életmód váltáshoz azok, akik szeretnének még többet tenni az egészségükért – tette hozzá a főigazgató.


IMG_3176

Így tornáztatta a kézfejét Sarka Kata és Szabó Zsófi és Kocsis Tibor a Nyugati-téren. Zsófi tűsarkúban érkezett, nem minden gyakorlatban tudott részt venni

A rendezvényen összegyűltek máris javítottak kicsit az óraálláson. A sztárvendégek, az intézet munkatársai és a civil érdeklődők együtt tornáztak néhány percet, majd zöldséget gyümölcsöt fogyasztottak, szomjukat pedig vízzel oltották. Ezek mind fontos lépések az egészségesebb és hosszabb élet felé. A számláló mozgásba is lendült, délutánra már egymillió alá csökkent az elvesztett évek száma.

Itt található a facebook kampány: www.facebook.com/hagydmarabba

Itt csökkenthetjük az óraállást: egeszseg.hu/hagydmarabba

Kapcsolódó Cikkek

 • Magyarország első okosvárosa lesz a Ligetben

  Magyarország első okosvárosa lesz a Ligetben

  Magyarország egyik első okosvárosrésze jön létre 2023-ra a Liget Budapest Projekt révén. A Smart Liget koncepciója az Európában is egyedülálló megoldásokkal a városrészt a főváros egyik legkörnyezetbarátabb, zéró károsanyag-kibocsátással működő helyévé teszi.

 • Csúcsra törnek

  Csúcsra törnek

  Lengyel Ferenc a és Varga Csaba hegymászó is elérte az alaptábort Nepálban, előbbi a Manaszlu, utóbbi a Dhaulagiri csúcsát szeretné megmászni.

 • Újra beégett Karácsony

  Újra beégett Karácsony

  Tarlós István főpolgármestert akarta lejáratni legújabb videójában Karácsony Gergely, de visszanyalt a fagyi, ugyanis az ellenzéki jelölt kisfilmjében rosszul írták le azt, hogy Budapest.

 • Sérült gyerekek az állatkertben

  Sérült gyerekek az állatkertben

  A kormány fontosnak tartja, hogy a fogyatékkal élők is ugyanolyan részesei legyenek a társadalomnak, mint ép társaik – jelentette ki Nyitrai Zsolt, a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott a 28.