EUR: 336,58 Ft
CHF: 317,28 Ft
2020. február 22., szombat
Gerzson

Külföld

Terrorcselekmények Indiában

Nyolc ember meghalt egy rendőrőrs elleni támadásban és utcai lövöldözésben hétfőn az északnyugat-indiai Pandzsáb szövetségi állam egyik településén – jelentette a helyi média.

A terrorcselekmények az Újdelhitől 450 kilométerre északra fekvő Gurdászpurhoz közeli Dinanagar településen történtek a kora reggeli órákban. A város húsz kilométerre van a pakisztáni határtól, és a közelben húzódik a kasmíri határ is.


Az esetről egymásnak némileg ellentmondó jelentések érkeztek, és azt lehet kihámozni belőlük, hogy indiai katonai egyenruhába öltözött ismeretlen fegyveresek – egyes hírek szerint egytucatnyian, mások szerint négyen-öten lehettek – elloptak egy gépkocsit, és belőle tüzet nyitott egy buszmegállóban várakozó emberekre, majd behatoltak egy rendőrőrsre, ahol ugyancsak lövöldözni kezdtek. A hatóságok rendőrségi erősítést és katonákat küldtek a helyszínre, a rendfenntartók tűzharcba keveredtek a támadókkal.

A híradások szerint a terroristák még mindig a dinanagari rendőrőrs épületében vannak, és a tűzpárbaj még nem ért véget, már órák óta tart a lövöldözés.

Ezzel egy időben arról érkeztek hírek, hogy nem messze a dinanagari rendőrőrstől öt működőképes pokolgépet találtak vasúti sínek mentén.

A történtek miatt az indiai hatóságok megerősítették a pakisztáni határ védelmét. Egyes hírek ugyanis arról szóltak, hogy a támadók az Indiával ellenséges viszonyban lévő Pakisztánból érkeztek, más jelentések szerint Kasmír indiai részéről.

Míg a Pakisztán és India között megosztott Kasmírban nem ritkák az effajta incidensek, Pandzsábban ritkán fordulnak elő a katonaság és biztonsági erők nagyszámú jelenléte miatt.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Orbán Viktor: ambíciózus Európához ambíciózus költségvetés kell

  Orbán Viktor: ambíciózus Európához ambíciózus költségvetés kell

  Nem fogadható el, hogy négy nettó befizető ország, Ausztria, Hollandia, Dánia, Svédország – Charles Michelnek, az Európai Tanács elnökének 1,074 százalékról szóló ajánlatát elutasítva – továbbra is bruttó nemzeti jövedelmük (GNI) 1 százalékát fizetné be az uniós költségvetésbe.

 • Felminősítette Magyarországot a japán JCRA hitelminősítő

  Felminősítette Magyarországot a japán JCRA hitelminősítő

  A stabil államháztartási rendszert, az államadósság jelentős csökkentését és az eredményes gazdaságpolitikát kiemelve javította Magyarországra vonatkozó deviza- és forintadósság minősítését a Japan Credit Rating Agency (JCRA) intézet.

 • Hatalmas zavargások Ukrajnában! Nem akarnak koronavírusos betegeket a falu lakói

  Hatalmas zavargások Ukrajnában! Nem akarnak koronavírusos betegeket a falu lakói

  Kilenc rendőr megsebesült, és 24 embert őrizetbe vettek a hatóságok csütörtök este, amikor zavargásba torkollott a helybeliek tiltakozása egy kelet-ukrajnai településen amiatt, hogy a hatóságok falujuk szanatóriumában akarják elhelyezni el a kínai koronavírus-járvány gócpontjából, Vuhanból elhozott 45 ukrán és 27 külföldi állampolgárt.