2020. február 20., csütörtök
Aladár, Álmos

Egyéb X.kerület

Tetkósok fogtak össze az állatokért

Kőbányai Szent László napok, civil szervezetek, alapítványok (Fotó: Máté Krisztián)

(Fotó: Máté Krisztián)

A zord külső érző szívet takar – jó példa erre a Tetovált Állatmentők Egyesülete, melynek önkéntes tagjainak 90 százalékának van valamilyen tetkója. De ez mit sem változtat azon, hogy időt, energiát és pénz nem sajnálva mentik a bajba jutott állatokat és rendezvényekre települnek ki, hogy minél több emberhez eljutassák a hasznos információkat. A Lokál a Szent László Napokon beszélgetett velük.

A Tetovált Állatmentők Egyesületet 2011 májusában jegyezték be, a Budapesti Állatmentők utódaként.


– Megkínzott, bántalmazott állatokkal foglalkozunk. Kimenekítjük őket, orvoshoz visszük, és ideiglenes gazdiknál helyezzük el – magyarázta Egresics Ferenc.

A tetovált mentőknek menhelye még nincs, de úgy tűnik, sikerül létrehozniuk egy rehabilitációs központot, ahol elősegíthetik az állatok gyógyulását. A csapat nem csak mentéssel foglalkozik, de felmérik, hogy megfelelő-e az állatok tartási körülménye, és ha nem, felvilágosítják a tulajdonosokat. Helyszíni kiszállás esetén a mentésvezető dönt arról, szükség van-e hivatalos feljelentésre.


– A Facebookon lehet minket megtalálni, írásban, mert fontos, hogy legyen a bejelentésnek nyoma. Azt is szeretjük, ha képet is küldenek, mert az alapján fel tudjuk mérni, hány ember kell, szükséges-e rendőrségi segítség a helyszínen. A kimentett állatot orvoshoz visszük, majd ideiglenes befogadóhoz, akiknek csak törődnie és szeretnie kell a kis kedvencet, mert az eledelt is biztosítjuk – mesélte az állatmentő, aki alkarjára tetováltatta az egyesület szlogenjét. – Nem csak az lehet a tagunk, aki tetovált. A média ragasztotta ránk ezt a nevet, mert tagjaink 90 százalékának van tetkója. Úgy döntöttünk, megtartjuk ezt a címet, így legalább mindenki tudni fogja, hogy rólunk van szó.

kutya2Segíts, hogy segíthessünk!

Egyesületünkben jelenleg a legnagyobb probléma, hogy a rászoruló beteg, balesetes, rossz körülmények között tartott állatokat nem tudjuk hova helyezni. Jelenleg is tart a mentésstoppunk, és amíg nem lesznek új befogadóink sajnos nem is tudjuk ezt feloldani.
Aki érez magában elég elhivatottságot, hogy segítsen, beteg állatokat ápoljon, beengedje őket az otthonába, kérjük, jelentkezzen privát üzenetben!
Az orvosi költséget, tápot mi álljuk, nektek csak az otthonotok ajtaját kell kinyitnotok ezek előtt a szerencsétlenül járt állatok előtt, és megadni nekik a reményt, hogy egyszer még ők is lehetnek boldogok egy családban! – olvasható a Tetovált Állatmentők Egyesületének felhívása a közösségi oldalon.

Kapcsolódó Cikkek

  • T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    Nem érti T. Mészáros András, Érd korábbi polgáremtere, hogy utódja és jogászai fizetés helyett miért rágódnak a szerződésen menza-ügyben! A csaknem ötezer ember – köztük sok gyerek, illetve speciális étkezést igénylő felnőtt és időskorú  – ebédjét szállító cégnek immár több, mint 300 millió forinttal tartozik hivatal, stílszerűen szólva, fizetés helyett a szerződésen keresnek fogást.

  • Elbúcsúztak a katonák

    Elbúcsúztak a katonák

    -Bizonyítsák, be hogy a magyar katona még mindig a legjobb a világon! – mondta Szloszjár Balázs  az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a debreceni Kossuth téren, ahol  a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22.