2020. április 01., szerda
Hugó

Sport

Több nézőt remél az MLSZ

Magyar futball. Kicsit savanyú, kicsit sárga, de a mienk. Olyannak szeretjük – vagy épp szidjuk – amilyen. Ám a hétvégén kezdődő bajnokságban komoly változások várhatóak, hiszen mindössze 12 csapattal indul a pontvadászat.

Új idény, új bajnokság. A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) megálljt parancsolt az átláthatatlan gazdálkodásnak, és 12 csapatosra szűkítette a labdarúgó bajnokság első osztályának mezőnyét. Az elmúlt bajnokságban két klubvezető, a győri Tarsoly Csaba és a pápai Bíró Péter is előzetes letartoztatásba került, az MLSZ pedig úgy döntött, itt az ideje rendet tenni. A rendcsinálásnak pedig az évek óta adóssághalmot görgető Kecskemét, a Pécs, és az egyik tartozását ki nem egyenlítő Nyíregyháza esett áldozatul. Mivel a Dunaújváros – bár minden rendben volt a csapattal – kiesett, a mostani bajnokság 12 csapattal zajlik majd.


Székesfehérvár, 2015. július 5. Varga Roland, az Ferencváros (b) és Filipe Oliveira, a Videoton játékosa a labdarúgó Szuperkupa-mérkőzésen, a Videoton FC – Ferencváros összecsapáson a székesfehérvári Sóstói Stadionban 2015. július 5-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

A Videoton a bajnokságot, a Ferencváros a Magyar Kupát és a Szuperkupát nyerte meg az előző bajnokságban. A most kezdődő idényben mindkét csapat az aranyéremre hajt (MTI Fotó: Illyés Tibor)

– Önmagában nem az első osztályú bajnokság létszámcsökkentésétől várja az MLSZ a javuló gazdasági és sportszakmai  mutatókat, hanem az elmúlt időszak tervszerű, összehangolt intézkedéseinek összességétől – magyarázta a döntés hátterét a Lokálnak Sípos Jenő, az MLSZ szóvivője. – Így a fokozatosan javuló infrastrukturális háttér hatásától, a támogatási rendszernek köszönhetően a klubok gazdasági megerősödésétől, a szurkolók korábbinál magasabb színvonalú, professzionálisabb kiszolgálásától.

Egy új szabály miatt a most induló bajnokságban több fiatalt és a korábbinál sokkal több hazai nevelésű játékost láthatnak a nézők. Sípos reméli, hogy a mérkőzések így  nagyobb érdeklődésre tartanak majd számot, élesebb lesz a versenyhelyzet a klubok játékoskeretein belül  és a csapatok között egyaránt.  Az átalakult mezőnytől a  játék színvonalának érzékelhető növekedését reméljük, amely az emelkedő nézőszámban is megmutatkozik majd – tette hozzá.


Sok futballszurkoló nevében mi is csak reméljük, hogy az MLSZ terve valóra válik. Legkésőbb egy év múlva kiderül, jó döntés volt-e csökkenteni a létszámot, az biztos, hogy hétvégén kezdődik a bajnokság.

Az első forduló programja:

Július 18. szombat
18 óra: Újpest FC – Paksi FC
18 óra: Diósgyőr – Vasas FC
18 óra: MTK – Puskás Akadémia
20.30: Bp. Honvéd – Videoton FC
Július 19. vasárnap
18 óra: Békéscsaba 1912 Előre – Debreceni VSC-TEVA
18 óra: Szombathelyi Haladás – Ferencvárosi TC

Címkék

Kapcsolódó Cikkek