EUR: 336,58 Ft
CHF: 317,28 Ft
2020. február 23., vasárnap
Alfréd

Egyéb XVIII.kerület

Tombol a nyár a Bókay-kertben

Egy helyen szinte minden megtalálható, ami a nyár kellemes eltöltéséhez szükségeltetik. A Bókay-kertben strand, sportpályák, kalandpark és mozi is szolgálja a kikapcsolódást, körülnéztünk a tizenhat hektáros területen, hogyan telik egy nap.

Bókay kert, strand, gyerekek (Fotó: Máté Krisztián)

A gyerekek a medence körül csoportosultak (Fotó: Máté Krisztián)

Közel negyven fokos kánikulában látogattunk ki a Bókayba, ahol a hatalmas parkot már csak bejárni is hosszú idő. Üres terület viszont kevés van, mindennek van funkciója.


– Aki mozgásigényét akarja kielégíteni, annak ott van nyolc teniszpálya, amiből négyet most újítanak fel, nemzetközileg is elfogadott borítást kapnak, télen pedig befedhetők lesznek. Gyereknapon adtuk át a strandfocipályát, és igazi füves, bekerített kispályás labdarúgópálya is van már, valamint a télen-nyáron egyaránt használható sípályán is zajlik rendszeres oktatás – avatott be a részletekbe Csempesz Iván, a kerületi Városgazda divízióvezetője. – Ilyenkor persze a strand a legkedveltebb, most is szinte teltház van, nagyjából ötszázan férnek el. Ezért szeretnénk, ha jövőre megépülne még egy medence, hely van hozzá bőven.

Bókay kert, strand, gyerekek (Fotó: Máté Krisztián)

Az üres, füves területen épp büntetőket rúgtak a gyerekek (Fotó: Máté Krisztián)

A strandon minden korosztály képviseltette magát, Nóra és Miklós három gyerekükkel gyakran jár ide.


– Nincs nagy tumultus, pont elég nyugis nekünk. A gyerekek pedig elég kicsik ahhoz, hogy nekik elég legyen ez a méretű medence. Tényleg elférne itt még egy, de jó lenne, ha az árnyékok nem vesznének el a fák kivágásával – mondta lapunknak az apuka. – Háromezer forintból be tudunk jönni, ez is szempont, ha egy nagyobb strandra akarunk menni, húszig meg sem állunk – tette hozzá Nóra.

Bókay kert, strand, gyerekek (Fotó: Máté Krisztián)

Nóra és Miklós amikor csak teheti, a strandon hűsöl (Fotó: Máté Krisztián)

A kalandparkot is folyamatosan igénybe veszik. A kicsik az alsó szinten tehetik próbára ügyességüket 145 cm alatt, a náluk magasabbak mehetnek feljebb is a pókhálószerűen szétterülő akadálypályán.

– Egyszerre akár százan is elférnek a levegőben – hangsúlyozta Kóczán Gábor, Pest megye második legnagyobb a parkjának munkatársa. – Öt belépési pont van, ennek következtében szinte végtelen a kalandozási lehetőség a fák között. Terveink szerint lesz egy óriáscsúzli is, amit úgy kell elképzelni, mint egy vízszintes bungee jumpingot.

Bókay kert, strand, gyerekek (Fotó: Máté Krisztián)

A hétéves Bence nagyon bátran vette az akadályokat (Fotó: Máté Krisztián)

Filmklub szabadtéren

Évente minden nyáron van lehetőség ingyenes mozizásra a kertben. Idén is négy filmet vetítenek.

Bókay-kert mozi

Kapcsolódó Cikkek