2020. február 26., szerda
Géza

Egyéb III.kerület

Tovább várat magára a fizetős parkolás

Újabb két hetet csúszik az óbudai fizetős parkolás – tájékoztatott a rendszer kialakításáért és üzemeltetéséért felelős cég. Az Óbudai Parkolási Kft. most azt ígéri, hogy legkésőbb július 31-ig feláll az új struktúra, vagyis attól fogva kell majd fizetni az autók leparkolásáért a III. kerületben. Az viszont változatlan, hogy az első hónap csupán tesztüzemként telik majd, vagyis aki úgy dönt, hogy egyelőre nem pénzen váltja meg a járműve helyét, mindösszesen figyelmeztetésben részesül, bírságban nem. Ennek határideje jelen állás szerint augusztus 31., ősztől tehát nem lesz pardon az elfelejtett parkolócédulákért.

Új parkoló automatákat helyeztek ki, a 3. kerületben.

Már köztünk vannak

Új parkoló automatákat helyeztek ki, a 3. kerületben.

Az első fecske (Fotó: Keresztesi Balázs)

Kerestük az önkormányzatot, vajon minek köszönhető a projekt újabb késedelme, de lapzártánkig nem kaptunk választ. A Lokál viszont úgy tudja, hogy részben az Óbuda kártyák kipostázásának akadozása okozza a csúszást. Az ilyet rendelő személyek töredékéhez jutott el eddig a kártya, amelynek hiányában nem használható az azon szereplő parkolási kedvezmény sem, vagyis hiába a jogosultság, azt lehetetlen érvényesíteni, így pedig az érintetteknek is a teljes árat kellene megfizetniük az autók leállításáért. Ez nyilván nem célja az önkormányzatnak, ezért késleltetik a parkolási rendszer indulását.


Az automaták kihelyezése mindenesetre megkezdődött, az élénk piros színük mellett pedig annak is lehet örülni, hogy nem kérnek majd sokat egy-egy óráért. A drágább helyeken – szerencsére ebből van kevesebb – 265 forintba kerül majd hatvan perc, az olcsóbb kategóriájú területeken viszont már 175 forintért is el lehet álldogálni ugyanennyi időre. A fizetés mobiltelefonról is megoldható a hagyományos pénzbedobós megoldás mellett.

Kapcsolódó Cikkek