EUR: 338,49 Ft
CHF: 317,81 Ft
2020. február 29., szombat
Elemér

Egyéb XIV.kerület

Új cirkusz lesz a Városligetben

A cirkuszművészet legújabb kihívásainak is megfelel majd a Fővárosi Nagycirkusz új épülete – mondta el az MTI-nek Fekete Péter. A miniszteri biztos arról is beszámolt, hogy Mit neked cirkusz! mottóval társadalmi párbeszéd kezdődött a művészek, színházi szakemberek és a közvélemény bevonásával arról, kinek mit jelent a cirkusz, mint művészeti ág. Fekete Péter hangsúlyozta, a kormány döntése a cirkusz elköltöztetéséről azért fontos, mert így egy helyre kerülhet minden, ami az oktatástól a próbahelyiségeken át a cirkuszművészethez tartozik. Most keresik az ennek megfelelő helyet a Városligetben.

A havonta egyszer jelentkező ARTista Café elnevezésű kezdeményezés hátteréről a miniszteri biztos azt mondta: “a beszélgetéssorozat lehetőséget teremt arra, hogy akár művészettel foglalkozók vagy a művészeti életben aktívan szerepet vállalók, laikusok, cirkuszt szeretők és nem szeretők egyaránt elmondhassák a véleményüket arról, mit szeretnek, illetve mit nem szeretnek a művészeti ágban, milyen változásokat látnának szívesen”.


– Nemrég Carbonfools-koncertnek adott otthont a Fővárosi Nagycirkusz. Ha abból az ezer fiatalból, aki itt megfordult legalább néhányat be tudunk csábítani, ha tudunk velük beszélgetni, ha rá tudjuk venni őket, hogy fogalmazzák meg gondolataikat erről a területről, lehet, hogy adnak majd olyan tippeket, amelyekre mi nem gondoltunk. Ezt beépítjük abba a stratégiába, amely megpróbálja meghatározni, milyen legyen a cirkusz három-öt év múlva, hogyan lesz tele a nézőtér 17-25 éves nézőkkel, akik a romkocsmában azon vitatkoznak, miért jó cirkuszba járni.

 

cirkusz-fővárosi nagycirkusz facebook

A régi költözik, de az új cirkusz helyét is a Városligetben keresik

fekete_peter mti

Fekete Péter miniszteri biztos

Kapcsolódó Cikkek

  • Mintha győztek volna: döntetlen

    Mintha győztek volna: döntetlen

    A Tatabánya szombaton Győrben 24-24-es döntetlent játszott a francia Pays d’Aix Université Club csapatával a férfi kézilabda…

  • Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

    Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

    A Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége idén már harmadszor tartott úgynevezett lélekmozgató órákat az ország számos pontján. A diákok a testnevelés és osztályfőnöki órák keretében ismerkedhettek meg a fogyatékkal élők mindennapjaival és sportolási lehetőségeivel.