2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Extra

Újabb titkok Jimmy életéből

Budapest, 2001. január 2.  2000. augusztus 22-én készült archív felvétel Zámbó Jimmyről, aki a Honvéd Kórházban belehalt sérüléseibe, melyet saját fegyverével okozott. A népszerű előadóművész tisztázatlan körülmények között fejbe lőtte magát, a mentők életveszélyes koponyasérüléssel kórházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni. Az énekes - az eddigi ismeretek szerint - rendelkezett fegyverviselési engedéllyel. MTI Fotó: -

MTI

Musical készül Zámbó Jimmyről. A darab rendezője, Kriszt László szerint olyan titkokat tudhatunk meg a Királyról, ami még a legnagyobb rajongóinak is újdonság lesz.

Ősszel kezdik a szereplő-castingokat a készülő Jimmy-musicalhez, amelyet a tervek szerint jövőre már be is mutatnak.


– Nem könnyű Jimmy életét színpadra vinni, ráadásul szeretném, ha hozzá méltó musical készülne. Az énekes máig a bulvársajtó egyik kedvenc témája, de nem akarom, hogy Jimmy hírhedt celebként jelenjen meg. Sokan sajnos nagyon ízléstelenek: láttam az interneten olyan hozzászólást, hogy a kakas szerepére is castingot kellene hirdetnünk. Morbidnak tartom, hogy egy ember halálával kapcsolatban viccelődjenek. Ráadásul annak idején számtalan találgatás jelent meg, de mi a darabban nem akarunk igazságot tenni – mesélte a Lokálnak a rendező, aki szorosan együttműködik a Zámbó családdal.

– A muscal producere Jimmy testvére, Zámbó Árpád és Kristóf Maximilian lesz. Még nagyon sok feladatunk van és támogatókra is számítunk. Nincsenek millióink a musicalre – tette hozzá Kriszt László, aki arról is beszélt, hogy egyelőre nem tudják, ki lehetne a legideálisabb Jimmy szerepére.


molnár levente operaénekes facebook– Elsősorban gyerek és fiatal Jimmyt keresünk, sajnos nem tudom, ki lehetne olyan karakteres és remek előadó, hogy a felnőtt énekest eljátssza. Én lennék a legboldogabb ha találnánk valakit, de ha nem sikerül, akkor bejátszásokkal jelenik meg Jimmy – tette hozzá.

Végigvettük, vajon ki lehetne hiteles a Király szerepében. A fiatal Jimmy lehetne a Rising Star feldezettje, Peter Sramek, aki megszállottan szereti a Királyt.

– Nekem tetszik! Remélem eljön a castingra – mondta a rendező miután megmutattuk neki hogy énekel Sramek. Az idősebb Jimmyt akár Balázs Pali is alakíthatná, akinek hasonlóan karakteres az arca és a haján sem kellene sokat változtatni. Jollyt imádják mulatós berkekben és biztos nézőcsalogató lenne. Molnár Levente operaénekes pedig az ország egyik legjobb férfihangja, igazi világsztárnak számít. Igaz a naptára szinte végig be van táblázva, júliusban Londonban is fellép a Royal Operaházban és Münchenben a Bajor Állami Operaházban.

Kapcsolódó Cikkek