EUR: 339,07 Ft
CHF: 319,30 Ft
2020. február 28., péntek
Ákos, Bátor

Egyéb I.kerület

Újjáéledt az Ifipark a Várbazárban

half note city grabbA Zene Ünnepén a Muzsnyai Márti (ének), Makkay Imre (gitár, zenei alapok), Pusztai István (basszusgitár), Bordás Zoltán (dob) alkotta Half Note City is a húrok közé csapott a legendás Ifipark felújított területén.

– A Várkert Bazárban először léptünk fel, de még most is a hatása alatt vagyunk. A hely hangulata kivételes, hiszen harmonikusan keverednek a régi és modern építészeti elemek. A Szárazárok színpadáról nézve a látvány mindenkit lenyűgözött, és remek volt a helyszín akusztikája. A koncert nagyon jó hangulatban telt, hálás közönségünk volt, szívesen játszanánk itt máskor is. Ugyanakkor hozzá kell tenni, elképzelhető, hogy a ’60-as évek elején nem biztos, hogy beengedtek volna minket ide. Rajtam rövid szoknya volt, a hangtechnikusunk pedig nem elég hosszú hajú, sőt még farmert is hord – mesélte Muzsnyai Márti. Az énekesnő hozzátette, mind a közönségtől, mind a szervezőktől sok pozitív visszajelzést kaptak.


– Többen legszívesebben táncra perdültek volna, sokan megálltak a kerítésnél is, talán ezért jegyezték meg néhányan, hogy a nagyszínpadon lett volna a helyünk, mivel az a helyszín lehetővé tette volna az ugra-bugrálást is. Talán majd jövőre – remélik a Half Note City tagjai.

A 2012-ben alakult zenekarnak még ugyanabban az évben kijött az első kislemeze, a Roadie. A Half Note City eddig meglehetősen aktív volt, hiszen két album mellett öt klip is született.
– Legutóbb épp a ’80-as évek nyomozóiról, Kojak-ról, Derric-ről és társairól készítettünk klipet. Már új albumon dolgozunk és hamarosan vadonatúj klippel lepjük meg a rajongóinkat. Az együttes zenei világára az acid jazz, a space rock, a trip hop és a drum& bass stílusok keveredése jellemző – tudtuk meg az énekesnőtől. És aki még a nyáron szívesen meghallgatná a csapatot, az augusztus 6-án megteheti az A38 Tetőteraszon.


Zene Ünnepe 2015 Várkert Bazár Quart8 ( Fotó: Sáfár Tibor )

A Várkert Bazár színpadán a Quart8
( Fotó: Sáfár Tibor )

Nagyszerű ötlet!

A volt Ifipark helyén a 2013-ban alakult Quart8 is bemutatkozott. A rokonokból álló zenekar tagjainak ugyancsak fatasztikus élmény volt a fellépés

– A helyszín szemet gyönyörködtető – mondták lapunknak. – Az Ifipark “újjáélesztése” nagyszerű ötlet, remélhetőleg még sok új zenekarnak, koncertnek ad majd teret. Úgy éreztük, a közönség jól fogadta a zenénket, annak ellenére, hogy még nem vagyunk ismert együttes. Legközelebb július 3-án, a Gondozó Kertben lehet velünk találkozni, majd július végén a Dürer Kertben koncertezünk. A koncert után egyébként kiderült, hogy az együttes tagjainak szülei is játszottak annó az Ifipark színpadán.

Kapcsolódó Cikkek

  • Mintha győztek volna: döntetlen

    Mintha győztek volna: döntetlen

    A Tatabánya szombaton Győrben 24-24-es döntetlent játszott a francia Pays d’Aix Université Club csapatával a férfi kézilabda…

  • Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

    Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

    A Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége idén már harmadszor tartott úgynevezett lélekmozgató órákat az ország számos pontján. A diákok a testnevelés és osztályfőnöki órák keretében ismerkedhettek meg a fogyatékkal élők mindennapjaival és sportolási lehetőségeivel.