2020. február 27., csütörtök
Edina

Egyéb XVI.kerület

Ültessen fát az utókornak!

hárs

Unokáink hűsölhetnek majd a lombok alatt

Idén is meghirdeti az önkormányzat a lakossági faültetési akciót. A lakóházak előtti zöldsávba, illetve a közterületekre ingyenesen igényelhetők a fiatal, szabadgyökerű díszfák. A kiszállításról a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet gondoskodik

A fa ültetési helyét a szakemberek jelölik meg, az igénylőknek, a megadott határidőig ott kell kiásniuk az ültetőgödröt. A Kerületgazda Szolgáltató Szervezett munkatársai ide állítják be a növényt és a helyszínen hagyják a támrudat. Az ültetés és beiszapolás már az igénylők feladata, amelyet a szállítás napján kell elvégezni.


A fajták közül természetesen a lakók választhatnak, de indokolt esetben ezt a szakemberek felülírhatják. A jelentkezőnek vállalniuk kell az ültetés mellett a gondozást is, vagyis a rendszeres locsolást, tavaszi időszakban a fatányér kialakítását, az ültetést követő őszi időszakban a gyökér körüli felkupacolást. Az egyéb szakmai faápolást telefonos, vagy személyes bejelentés alapján az önkormányzat végzi. A Környezetvédelmi Iroda a lakossági igények alapján szerzi be a csemetéket, melyek 220 cm törzsmagasságú sorfák. A jelentkezési határidő szeptember 11.

Jelentkezni lehet írásban, az önkormányzat Környezetvédelmi Irodájánál, a 1163 Budapest, Havashalom utca 43. címen vagy e-mailben a [email protected].-n.

Kapcsolódó Cikkek