2020. február 20., csütörtök
Aladár, Álmos

Sport

Vége a 28 éves böjtnek

Huszonnyolc év után jutott ki a női röplabda válogatott az Európa-bajnokságra. A sikeres felkészülés jegyében a vezetők úgy döntöttek, a csapat elindul az Európa Ligában is, melynek három selejtezőjét is hazánk rendezi. Az elsőt mindjárt a hétvégén.

– Az Európa Liga az európai szövetség második legjelentősebb válogatott sorozata – mondta a Lokálnak Ludvig Zsolt, a szervezőbizottságának elnöke. – Épp ezért nagy siker, hogy három selejtezőt is mi rendezhetünk. Most hétvégén Békéscsabán játszunk a grúzok és a törökök ellen, majd egy törökországi mérkőzés után Érden két hétvégén is mi leszünk a házigazdák. Bár nem cél, de reméljük, hogy a lányok bejutnak az elődöntőbe, ami Szombathelyen lesz, egy esetleges finálét pedig Budapesten rendeznénk.


lokal_sport_ropi

A lányokra előbb az Európa Ligában, majd az Európa bajnokságon várnak nehéz meccsek (fotó: Szűcs Attila)

Az Európa Liga lényegében az Európa-bajnokságra való felkészülést szolgálja. – Ezzel együtt fontos a jó szereplés, hiszen az önbizalmat adhat a lányoknak a továbbiakban – mondta lapunknak Jan De Brandt szövetségi kapitány. – A részvétellel három fontos célunk van: egyrészt a játékosok egyéni fejlesztése, másrészt, hogy igazi ütőképes csapatot tudjunk alkotni belőlük, harmadrészt pedig, hogy szeptember végén ne álljon majd le ez a fejlődés, hanem tovább tartson az előrelépés és sikerrel szerepeljünk a jövő évi kontinensviadalon is.

Kapcsolódó Cikkek