2020. február 18., kedd
Bernadett

Program VI.kerület

Verdi áriát énekel Plácido Domingo az Operaházban

Giuseppe Verdi olasz zeneszerző Macbeth című operájából énekel áriát Plácido Domingo a 2016. február 6-ra szervezett Shakespeare Bálon a budapesti Operaházban – mondta el Ókovács Szilveszter az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Hozzátette: a már életében legendává nőtt spanyol operaénekes első alkalommal lép fel az Andrássy úti Operaházban, korábban Budapesten csak az Erkel Színházban volt hallható.


Az Operaház több mint harminc premiert felvonultató Shakespeare-évadának keretébe illeszkedő februári jótékonysági esten Plácido Domingo mellett három magyar operaénekesnő – Rálik Szilvia, Sáfár Orsolya és Szemere Zita – is színpadra áll, valamint látható lesz egy balettelőadás is.

Ókovács Szilveszter a műsorban kitért a balatonfüredi Anna-bál részeként csütörtökön kezdődő Operafüred programsorozatra is. A Gyógy téren megvalósuló szabadtéri előadások közt énekkari hangverseny és operagála is található, szombat este pedig a Magyar Állami Operaház balettművészei táncolják el a hagyományos Anna-báli palotást.

Kapcsolódó Cikkek