EUR: 335,31 Ft
CHF: 315,99 Ft
2020. február 18., kedd
Bernadett

Egyéb XXII.kerület

Vidáman telik a nyár a Hófehér Fókáknál

Hajós Alfréd Tanuszoda ,22. ker ületi önkormányzati tábor, Tóth Ibolya,

Vándor Béla (hátul balról), Mácsik Szandra, Tóth Ibolya és Karsay Dóra úszásoktatók óráján jártunk

Megnyitotta kapuit a szünidei nyári tábor, ahová augusztus 14-ig várják változatos programokkal a kerületi diákokat. A tábort 10. éve a Hófehér Fóka Úszóiskola szervezi, idén azonban már kinőtték a Klauzál Házat, ezért a Bartók, a Kolonics és a Kozmutza iskola épületében is táboroznak a tanulók. Bármelyik altáborban is telik a nyár, mindenki úszhat, birkózhat, lovagolhat, agyagozhat vagy éppen az internetezés veszélyeiről hallgathat előadást.

– A Kolonics György Általános Iskolában táboroznak a kolonicsos és nádasdys diákok. A Bartók Általános Iskolában a bartókos és hugonnais tanulók nyaralhatnak, a Kozmutza Flóra pedig a saját diákjait fogadja. Kicsit nehezebb a tábor vezetésének a dolga, hiszen komoly feladat koordinálni az altáborokban és a Klauzál Házban lévő csoportok programjait. Szerencsére a jelentkező pedagógusok évek óta együtt dolgoznak, így jól összehangolt, együttműködő csapatot alkotnak és szívvel, lélekkel foglalkoznak a rájuk bízott gyermekekkel – számolt be a Lokálnak Németh Gitta táborvezető, aki hozzátette, a különböző helyszíneken ugyanazokat a programokat szervezik a gyerekeknek.


– Az első héten voltak úszni, birkózni, lovagolni. A kisebbek színházi előadáson szórakozhattak, a nagyobbaknak ez alatt az internetezés veszélyeiről tartottak előadást. Volt helytörténeti séta, de néhány csoportunk a tűzoltóságon is járt. Hétfőnként ugrálóvár áll az uszoda kertjében, pénteken agyagozhatnak a táborozók, és lehet jelentkezni mozizásra is – sorolta a táborvezető. Az egyik úszásfoglalkozásra a Lokál is ellátogatott. Tóth Ibolya, Karsay Dóra, Mácsik Alexandra és Vándor Béla úszásoktató foglalkozott a csoportokkal. Kezdők és haladók egyaránt örömmel és büszkén mutatták meg, mit tudnak már a vízben.

Hajós Alfréd Tanuszoda ,22. ker ületi önkormányzati tábor, Tóth Ibolya,

Hogy is kell jól felfeküdni a vízre?

Hajós Alfréd Tanuszoda ,22. ker ületi önkormányzati tábor, Tóth Ibolya,

Tóth Ibolya (háttal) vízi tornát is tartott a gyerekeknek

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves szerdán korában elhunyt Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus, az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolója – értesült a Nemzeti Sport a családtól.

 • Családi farsang

  Családi farsang

  Apukák és anyukák együtt farsangoltak a csepeli Közösségi Pontban

 • Veszélyes ritkaság

  Veszélyes ritkaság

  Debrecen – Egy sisakos kazuár személyében új lakó érkezett a Debreceni Állat- és Növénykertbe.