2020. február 24., hétfő
Szökőnap

Egyéb XVIII.kerület

Világbajnok lett az idősebb iker

Pestszentimrén él Racskó Fruzsina és Racskó Márk. A tizenhét éves testvérpárból minden bizonnyal sikeres kajakos lesz, a hétvégén Fruzsi ifjúsági vb-t nyert, míg öccse a szeptemberi Európa-bajnokságra készül.

racskó-sólyom

Az öröm pillanata, világbajnok a Racskó-Sólyom kettős

Racskó Fruzsina tavaly Európa-bajnok lett kajak négyesben 500 méteren. A tizenhét éves, ifjúsági korosztályban versenyző lány idén ezt is felülmúlta. A hétvégén Portugáliában Sólyom Dóra párjaként 500 méteren világbajnok lett.


– Egyszer levittek minket a szüleink egy edzésre és ott ragadtunk – mondta lapunknak Fruzsi, mikor arról kérdeztük, hogy kötöttek ki a sikersportág mellett. – Úsztam is korábban, de végül ez tetszett meg mindkettőnknek.

Szac sajtáj, golfkiub, futgolf (Fotó: Máté Krisztián)

Jár a pacsi Márktól Fruzsinak (Fotó: Máté Krisztián)

Pestszentimrén élnek a mindössze öt perccel fiatalabb Márkkal együtt, akiben szintén komoly potenciál van. A bivalyerős magyar mezőnyben a világbajnoki válogatón egyetlen hellyel maradt le az indulásról. Szeptemberben, a romániai Eb-n 200 méteren viszont minden bizonnyal rajthoz állhat párosban.

– Nagyon sokszor ugyanarra gondolunk, még a vízen is ugyanazokat a technikai hibákat követjük el – árulta el Márk, mennyire egy hullámhosszon mozognak mindketten. – Az iskolában is sokszor pont ugyanarra gondoltunk, és persze hosszú ideig padtársak voltunk.

A fiatalok Tokióra fókuszálnak, a jövő évi olimpia ugyanis már csak korukból kifolyólag is elérhetetlen számukra. A 2020-as játékokra viszont beérhetnek.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek