2020. február 20., csütörtök
Aladár, Álmos

Egyéb XIII.kerület

Virágos rét a Marina parton

A fővárosban elsőként, kísérleti céllal 500 négyzetméter vadvirágos magkeveréket vetettek el az önkormányzat munkatársai a Marina parton. A keverékek háromféle színkombinációjú és magasságú, 40 különböző virágfajtát tartalmazó vadvirágos felületet képeznek majd a kikelés után.

lokal_13ker_viragositas

Először gyepnyesést végeztek, ezzel gyökerestül eltávolítva a meglévő növényzetet (fotó: kozszolgaltato.bp13.hu)

Az önkormányzat beszámolója szerint a cél, hogy természetesebb megjelenésű, alacsonyabb fenntartási igényű virágfelületek alakuljanak ki, amelyek díszítő értékük mellett a terület növényzetének változatosságát növelik, a rovarvilágnak pedig „pollenlegelőt” biztosítanak. A virágkeverékben lévő fajok különböző időpontokban virágoznak, ezzel folyamatos és természetes módon változó környezetet teremtetnek.

lokal_13ker_viragositas2

A frissen vetett felületet átjárást akadályozó narancssárga jelzőkerítéssel vették körül (fotó:kozszolgaltato.bp13.hu)

Kapcsolódó Cikkek

  • T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    Nem érti T. Mészáros András, Érd korábbi polgáremtere, hogy utódja és jogászai fizetés helyett miért rágódnak a szerződésen menza-ügyben! A csaknem ötezer ember – köztük sok gyerek, illetve speciális étkezést igénylő felnőtt és időskorú  – ebédjét szállító cégnek immár több, mint 300 millió forinttal tartozik hivatal, stílszerűen szólva, fizetés helyett a szerződésen keresnek fogást.

  • Elbúcsúztak a katonák

    Elbúcsúztak a katonák

    -Bizonyítsák, be hogy a magyar katona még mindig a legjobb a világon! – mondta Szloszjár Balázs  az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a debreceni Kossuth téren, ahol  a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22.