2020. február 24., hétfő
Szökőnap

Extra

Vizet lopott Tom Selleck?

Az egykori Magnum-sorozat sztárját és feleségét, Jillie-t azzal vádolják, hogy két éve lop rendszeresen vizet kaliforniai birtoka számára az aszály sújtotta vidék egy nyilvános tűzcsapjából. Előzetes megállapodást ért el a vízlopással vádolt Tom Selleck az őt perelő kaliforniai vízművel.

Csütörtökön Sellecknek sikerült előzetes megegyezésre jutnia a Calleguas Municipal Water District nevű helyi vízművel, az egyezséget azonban még jóvá kell hagynia a jövő szerdán ülésező illetékes vízgazdálkodási tanácsnak.


Eric Bergh, a vízmű menedzsere elmondta: nem közölhet részleteket a megállapodásról, amíg hivatalosan el nem fogadják, ugyanakkor hozzátette: a vízmű munkatársainak javaslata az lesz, hogy hagyják jóvá. Selleck képviselői sem reagáltak egyelőre.

A Los Angeles Times értesülései szerint a 70 éves amerikai filmszínész avokádót termeszt 24 hektáros farmján. Mint a BBC News felidézi, Selleck egy 2012-es interjúban azt mondta: “nehéz megélni, nemhogy profitot csinálni” az avokádótermesztésből. Bevallotta akkor azt is, hogy “émelyeg” az avokádó ízétől.

A kaliforniai településeknek negyedével kell korlátozniuk vízfogyasztásukat a 2013-as mennyiséghez képest az államot sújtó óriási, négy éve tartó aszály miatt. Selleck földje olyan körzetben található, ahol 36 százalékos fogyasztáscsökkentést ír elő a rendelet.

Kapcsolódó Cikkek