EUR: 337,82 Ft
CHF: 318,31 Ft
2020. február 21., péntek
Eleonóra

Életmód

Vőlegényetikett

(fotó:pixabay)

Vannak szabályok, amelyeket a vőlegénynek illik betartani (fotó:pixabay)

A vőlegények is a tökéletes esküvőről ábrándoznak, ám sokan nem tudják, hogy létezik néhány íratlan szabály, amelyeket illik betartani, hogy a nagy napon minden rendben menjen. Uraim, erre készüljenek:

1. Előző este

Az esküvő előtti este a vőlegénynek illik tartózkodnia az alkoholos italoktól. A legénybúcsút tehát egyenesen tilos az esküvő előtti napon tartani. Biztosan senki nem szeretné másnaposan, fejfájással végigkínlódni élete legszebb napját.


2. Úton a templomba

A templom felé ne a vőlegény vezesse az autót, még akkor sem, ha akkor érzi a legnagyobb biztonságban magát, ha ő ülhet a volán mögött. Ugyanez vonatkozik az anyakönyvi hivatalba, a fotóshoz és az esküvői buliba vezető útra is.

3. Az első pillantás

Amikor először meglátja a menyasszonyt, élvezze ki minden pillanatát, a meglepetés erejét. Ez az a pillanat, ami általában csak egyszer jön el az életben. A menyasszony hónapokig erre a fellépésre készül. Mutassa meg kedvesének, hogy sikerült, hadd lássa, hogy csodálatosan szépnek és varázslatosnak találja.


4. A szertartás után

A szertartás után az újdonsült férj mindig a felesége közelében tartózkodik. A hagyomány szerint a nő bal oldalán hagyja el a templomot, majd a templom előtt együtt fogadják a gratulációkat. Ugyanez érvényes a polgári esküvőre is. A férj kötelessége maga mellé hívni saját szülei mellett az anyósát és apósát is, hiszen nekik is illik fogadni a boldog esemény utáni jókívánságokat.

5. Az ünnepi vacsora előtt

A főétkezés előtt a vőlegénynek illik beszédet mondani! Álljon fel, villával ütögesse meg egy pohár oldalát és kérjen szót. A beszédben illik megköszönni a jelenlévők részvételét és persze a nászajándékokat is.

+1 A legénybúcsún

A legénybúcsú az önfeledt öröm és laza ünneplés estéje, ennek ellenére nem illik padlóra kerülni a végére. Egy könnyed sztriptízbáros szórakozás, sőt egy, a vőlegénynek lejtett szólótánc is belefér. Nézni és bulizni nem bűn. Soha ne essenek azonban túlzásba!

Kapcsolódó Cikkek