EUR: 339,42 Ft
CHF: 319,40 Ft
2020. február 27., csütörtök
Edina

Egyéb III.kerület

A Margitot és a Batthyányt is visszakapja a HÉV

Aki a nyári melegben elfelejtette volna: a Szentlélek tér és a Margit híd között igenis jár a HÉV. Ezt már a kétkedők is ellenőrizhetik, mivel a H5 majd’ egy hónapos kimaradást követően múlt szombattól újra teljes erőbedobással szállítja az utasokat a szakaszon. 

Jól kezdődött az augusztus az óbudai tömegközlekedés szempontjából: a hónap első napjától újra a Margit hídig közlekednek a szerelvények. Sőt, augusztus második vasárnapjától pedig már a Batthyány tér is elérhető lesz a H5-ös járattal. Mindez azt is jelenti, hogy az előzetesen bejelentett határidők szerint áll helyre az utazás a helyiérdekű vasúton.

hév, H5, Óbuda, szerelvény

Nem kell többé keresni, újra munkába állt a zöld nyíl

Az ötös HÉV útját még július közepén korlátozták Szentendre, illetve Békásmegyer és a Szentlélek téri megálló közé, kezdetben csak rekonstrukciós munkálatok miatt, később viszont vágányfelújításba is belekezdett a BKV Zrt. Előbbi a Bem rakpart alatt húzódó alagút, valamint a Batthyány téri végállomás utascsarnokának födém-megerősítését célozta, utóbbi már egy 2013-as rongálódás következményeit állította helyre. A két évvel ezelőtti károk még az akkori dunai árvíz nyomán keletkeztek.


Augusztus 9-éig mindenesetre még pótlóbuszok járnak a Batthyánytól a Margit híd budai hídfőig, az egy nappal később rajtoló Sziget Fesztivál nyitányára viszont már ez a nehézség is elhárul. Ehhez kapcsolódóan a BKK azt ígéri, az egy hetes rendezvény alatt sűrített menetrend szerint közlekednek majd a HÉV szerelvények.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mintha győztek volna: döntetlen

  Mintha győztek volna: döntetlen

  A Tatabánya szombaton Győrben 24-24-es döntetlent játszott a francia Pays d’Aix Université Club csapatával a férfi kézilabda…

 • Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

  Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

  A Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége idén már harmadszor tartott úgynevezett lélekmozgató órákat az ország számos pontján. A diákok a testnevelés és osztályfőnöki órák keretében ismerkedhettek meg a fogyatékkal élők mindennapjaival és sportolási lehetőségeivel.

 • Tavaszváró töltött kacsa

  Tavaszváró töltött kacsa

  Az utolsó hivatalosan téli hónap végén – időjárástól függetlenül – már a márciusi tavaszra készülünk.