2020. február 24., hétfő
Szökőnap

Külföld

A németek vonatokat küldenek hozzánk a szír menekültekért

Az ARD német közszolgálat televízió hétfőn reggel közölte a hírt, hogy Németország vonatokat küld Magyarországra az itt tartózkodó szír menekültekért.

A közszolgálat adó twitteren tette közzé a hírt, mely szerint Németország különvonatokat bérel, hogy a nálunk tartózkodó szír menekülteket elszállítsa.


A német kormányszóvivő cáfol

Németország nem indít különvonatokat Magyarországra a szír menedékkérőkért – közölte hétfőn a német kormányszóvivő. Steffen Seibert a Twitter mikroblogportálon azt írta, hogy “nincsenek különvonatok”, és “az uniós jog érvényes”, amely szerint “aki Magyarországra megy, annak ott kell regisztrálnia magát és ott kell lefolytatni a menedékjogi eljárást”.

A kormányszóvivő arra, a Twitteren megjelent értesülésre reagált, amely szerint Németország budapesti nagykövetségének szervezésében a német állam “chartervonatokkal” szállítja el Magyarországról Németországba a szír menedékkérőket.

Az értesülésre a német külügyminisztérium is reagált, a Twitteren azt írták, hogy “tudomásunk szerint kacsáról van szó”.

Kapcsolódó Cikkek