2020. február 18., kedd
Bernadett

Aktuális

Budapestre érkezett az Eaton

Üzleti szolgáltató központot nyitott Budapesten az Eaton – jelentette be csütörtökön a vállalat régióért felelős elnöke. Kurt McMaken a Külgazdasági és Külügyminisztériumban tartott tájékoztatón elmondta, hogy a magyar fővárosból nem csak az európai tevékenységüket fogják segíteni, hanem az afrikait és a közel-keletit is. Az Eaton hálózata a budapesti fejlesztéssel már öt tagúra emelkedett az öreg kontinensen: a cégnek Írországban, Svájcban, Csehországban és Skóciában van még ágazati központja.

Budapest, 2015. augusztus 13. Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára (b) és Kurt McMaken, az Eaton Európa, Közel-Kelet és Afrika (EMEA) régióért felelős elnöke kezet fog sajtótájékoztatójukon Budapesten, a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2015. augusztus 13-án. Az amerikai Eaton budapesti üzleti szolgáltató központjának megnyitásáról, valamint a vállalat tehetségfejlesztő programjával és további munkahelyteremtéssel kapcsolatos terveiről tartottak tájékoztatót. MTI Fotó: Illyés Tibor

Budapest, 2015. augusztus 13.
Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára (b) és Kurt McMaken, az Eaton Európa, Közel-Kelet és Afrika (EMEA) régióért felelős elnöke. MTI Fotó: Illyés Tibor

Az energiagazdálkodásra specializálódott vállalat a Krisztina Irodaházba költözött, egy három ezer négyzetméteres létesítménybe. A tervek szerint itt ügyfélszolgálati és értékesítési feladatokat végeznek majd, de a teljes cégen belüli funkcionális támogatás is Budapestről történne. A beruházás 2016-végéig legalább 150 új munkahelyet teremt, amely szám később 250-re is emelkedhet. McMaken azt is kiemelte, hogy a fővárosra a kedvező üzleti környezet, illetve a jól képzett munkaerő miatt esett a választás. A bejelentésen Magyar Levente is felszólalt, a gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár az új üzleti szolgáltató központ jelentőségét hangsúlyozta. Az Eaton jelenleg több mint 300 főnek ad munkát itthon, ez az adat a fejlesztéssel 450 környékére módosulhat.


A vállalat jó néhány magyar egyetemmel is együttműködik, így partnerségi megállapodást kötöttek a győri Széchenyi István Egyetemmel és a Pécsi Tudományegyetemmel is. A társaság egyébként éppen 20. éve van jelen Magyarországon, a győri létesítmény azóta a biztosítékok és egyéb alkatrészek globális kompetencia központjává vált. Az Eaton 175 országban értékesít világszerte, összesen, pedig 102 ezer munkatárssal bír. Tavaly 22,6 milliárd dollár forgalmat értek el.

Kapcsolódó Cikkek

 • Amerika újra az Utazás kiállításon

  Amerika újra az Utazás kiállításon

  Hosszú idő után ismét saját standdal jelenik meg az idei Utazás kiállításon az Amerikai Egyesült Államokat mint úticélt promotáló Discover America Hungary.

 • Megfelelően kezeli a koronavírus-helyzetet a kormány

  Megfelelően kezeli a koronavírus-helyzetet a kormány

  A kormány a súlyának megfelelően kezeli a koronavírus-helyzetet, időben felkészült a kihívásokra; Magyarországon jelenleg nincs fertőzött – mondta Kásler Mikós, az emberi erőforrások minisztere az Országgyűlés hétfői ülésén.

 • Korszakos beszédet tartott Orbán

  Korszakos beszédet tartott Orbán

  Orbán Viktor az általa meghonosított évértékelő beszédeiben mindig olyan ügyeket emel napirendre, amelyek hosszútávon meghatározzák Európa és Magyarország sorsát – mondták elemzők a Lokálnak a miniszterelnök évértékelő beszédére reagálva.