EUR: 338,49 Ft
CHF: 317,68 Ft
2020. február 29., szombat
Elemér

Külföld

Cecil az Empire State Buildingen

Veszélyeztetett madarak, tigrisek, medvék, tengeri állatok képeit vetítették a New York-i Empire State Building oldalára, köztük volt Cecil, a nemrég megölt oroszlán is.

New York, 2015. augusztus 2. Egy veszélyeztetett állat vetített képe a New York-i Empire State Buildingen 2015. augusztus 1-jén. A Travis Threlkel és Louie Psihoyos filmrendezők által készített kampány célja felhívni a figyelmet a különösen veszélyeztetett és kipusztulás szélén álló fajokra. (MTI/EPA/Justin Lane)

MTI/EPA/Justin Lane

A nagy tömeget vonzó szombat esti esemény a szervezők szerint a maga nemében egyedülálló volt. A felvételeket azért vetítették az amerikai metropolisz egyik jelképének számító épületre, hogy a tömeges fajpusztulásra felhívják a figyelmet – tudósított a BBC hírportálja.


Az összesen 160 fajt bemutató vetítésen látható volt a Zimbabwében nemrég megölt oroszlán, Cecil 106 méter magas képmása, valamint az épületre felmászó King Kong árnya is.

A helyi idő szerint este 9 és éjfél között negyedóránként ismétlődő vetítést a Discovery Channel decemberben kezdődő új sorozata, a fajpusztulásról szóló Racing Extinction beharangozó kampánya részeként szervezték, a képek húsz háztömbnyi távolságból is láthatóak voltak.

 

New York, 2015. augusztus 2. Egy veszélyeztetett állat vetített képe a New York-i Empire State Buildingen 2015. augusztus 1-jén. A Travis Threlkel és Louie Psihoyos filmrendezők által készített kampány célja felhívni a figyelmet a különösen veszélyeztetett és kipusztulás szélén álló fajokra. (MTI/AP/Craig Ruttle)

MTI/AP/Craig Ruttle

Kapcsolódó Cikkek