EUR: 336,58 Ft
CHF: 317,28 Ft
2020. február 22., szombat
Gerzson

Egyéb

Csirkecombok velesült zöldségekkel

Hozzávalók:

  • 5 db egész csirkecomb
  • só (vagy ételízesítő)
  • bors
  • olívaolaj
  • 2 szál répa
  • 30 dkg cukkini
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 db kápia paprika
    csirkecomb rizzsel velesült zöldségekkelElkészítés:

    A megmosott csirkecombokat szárazra töröljük, alaposan besózzuk, borsozzuk, megkenjük olívaolajjal és tepsibe tesszük. Fél deci vizet öntünk alá és alufóliával letakarva, félidőben megfordítva, 1 órán keresztül 200 fokon, légkeveréses üzemmódban sütjük.

    Közben a zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, a cukkinik végét levágjuk és csíkokra, vagy karikákra felaprítjuk. A combokat kiemeljük a tepsiből és a zöldségeket beleszórjuk a pecsenyelébe, átforgatjuk, majd visszatesszük rá a húst. Aki szereti, megszórhatja rozmaringlevelekkel is. Mehet vissza a sütőbe további 30-35 percre (félidőben ezúttal is fordítsuk meg a combokat). Amikor a zöldségek megpuhultak, a combok pedig ropogósra sültek, az étel elkészült.

    A zöldségek idény szerint variálhatók, használhatunk sütőtököt (20 dkg), céklát (20 dkg), fehérrépát (1 szál), vagy egy kisebb zellergumót.


     

Kapcsolódó Cikkek