EUR: 338,83 Ft
CHF: 318,97 Ft
2020. február 25., kedd
Mátyás

Egyéb XIX.kerület

Csúszik a felújítás, marad a penész

Nehezen szabadul a penészes albérletből a Duchenne-féle izomsorvadásban szenvedő Csorba Dávid és édesanyja. Az asszony, Pálfi Margit minden követ megmozgat, hogy otthagyhassa végre a Jahn Ferenc utcai bérleményt, az önkormányzat segített is neki lakáshoz jutni, de a felújítás nehezen készül el.

Az utca túloldalán van az a panel, amibe Margit az adományoknak köszönhetően már hétszázezer forint önrészt be is fizetett a hónap elején. Haladékkal maradhattak a bérleményükben, mert augusztus elsején el kellett volna hagyniuk azt, csakhogy az új lakás még nincs kész.


bandicam 2015-06-03 16-55-18-483

Szeretnének végre elköltözni a penészes lakásból

– Pénzt gyűjtöttünk, és a segítségeknek hála hétszázezer forint összejött, amit el is utaltam az új lakásra – adott felvilágosítást lapunknak Margit, hol tart kálváriájuk. – Most várunk. Mivel nem tudunk még beköltözni, fizetjük itt az albérletet, miközben az új lakásból már küldtek számlát, hogy fizessünk közös költséget – sorolta Margit, milyen nehézségekkel kell most éppen megküzdeniük. Az asszony nagyon várja már, hogy beköltözhessenek, hiszen akkor jelentősen csökkennének a havi kiadásaik.

– Még szükségünk lenne nagyjából három-, négyszázezer forintra, hogy talpra álljunk. Dávid lélegeztető gépen van, mozogni alig tud, speciális ágyra, székre van szüksége, 24 órás felügyeletre szorul – tette hozzá az asszony.


Ha tud, segítsen!

Számlaszámuk: Pálfi Margit Erzsébet 11773360-00573245 (OTP Bank). Ha valaki egyéb segítséget, vagy felajánlást szeretne tenni, megteheti a [email protected] email-címen.

Drámák sorozata

Dávid ágyhoz van kötve

Dávid ágyhoz van kötve

Dávidot Margit egyedül neveli. Nincs könnyű helyzetben, egy fiukat már elvesztette, mikor az három éves volt, Dávid gyógyíthatatlan beteg, a minap pedig húszéves fia lett rosszul, most vizsgálják mi lehet a baja, daganatot sejtenek. A gyerekek édesapja 2002-ben elhagyta őket, a gyerektartást a fiúk tizennyolc éves koráig fizette, azóta azonban hallani sem akar gyerekeiről, új családot alapított.

Kapcsolódó Cikkek

  • T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    Nem érti T. Mészáros András, Érd korábbi polgáremtere, hogy utódja és jogászai fizetés helyett miért rágódnak a szerződésen menza-ügyben! A csaknem ötezer ember – köztük sok gyerek, illetve speciális étkezést igénylő felnőtt és időskorú  – ebédjét szállító cégnek immár több, mint 300 millió forinttal tartozik hivatal, stílszerűen szólva, fizetés helyett a szerződésen keresnek fogást.

  • Elbúcsúztak a katonák

    Elbúcsúztak a katonák

    -Bizonyítsák, be hogy a magyar katona még mindig a legjobb a világon! – mondta Szloszjár Balázs  az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a debreceni Kossuth téren, ahol  a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22.