2020. február 18., kedd
Bernadett

Egyéb IX.kerület

Domonkos Ádám háromszorosan aranyos

Hárm nap alatt 23 érmet szereztek a versenyen a British Transplant Games-en a Trappancs Team tagjai. A IX. kerületi Domonkos Ádám három medállal tért haza a szervátültetettek versenyéről, melyet 1978 óta rendeznek meg, de magyar csapat most először vett részt rajta.

A Trappancs Team vezetője a IX. kerületben lakó májátültetett teniszező fiatal hölgy Jakab Ivett, míg a csapat orvosa a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet gyermekkardiológusa, dr. Vilmányi Csaba. A versenyzők közül Domonkos Ádám a Bakáts téri Ének-Zenei Általános Iskola tanulója volt a legerdményesebb. Ádám 12 éves, de már 11 éve májtranszpantált. Veleszületett májbetegsége miatt fél éves korában, Németországban megoperálták: édesanyja adta májának egy darabját kisfiának. Ádám az úszóverseny napján volt 12 éves, és 100 százalékos teljesítménnyel ünnepelte születésnapját: 25 méter mellúszásban, 25 méter gyorsúszásban és 25 méter hátúszásban is megszerezte az aranyérmet.


domonkosadam_9ker

Domonkos Ádám három aranyérmet szerzett (fotó:trappancs.hu)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves szerdán korában elhunyt Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus, az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolója – értesült a Nemzeti Sport a családtól.

 • Családi farsang

  Családi farsang

  Apukák és anyukák együtt farsangoltak a csepeli Közösségi Pontban

 • Veszélyes ritkaság

  Veszélyes ritkaság

  Debrecen – Egy sisakos kazuár személyében új lakó érkezett a Debreceni Állat- és Növénykertbe.