2020. február 26., szerda
Géza

Sport

Fegyelmi járt az engedetlenségért

Gálfi Dalma és Stollár Fanny néhány hete megnyerte a wimbledoni teniszbajnokság junior páros versenyét. Épp ezért volt meglepő, hogy a tenisz-szövetség a két játékost – és a fiúcsapatból Szintai Dávidot és Valkusz Mátét – kizárta az Európa-bajnoki döntőre készülő magyar válogatottból. A Lokál utánajárt, milyen fegyelmi vétséget követtek el a sportolók.

lokal_sport_tenisz

A wimbledoni győztesek lemaradnak az Eb-döntőről (fotó: tenniseurope)

– Ki szeretném emelni, hogy Szintai Dávidod – aki egyéves, válogatottól való eltiltást kapott – kivéve a játékosokat nem a válogatottságból, hanem az EB-re utazó csapatból zárta ki a szövetség – válaszolta a Lokál kérdéseire Richter Attila, a Magyar Tenisz Szövetség főtitkára. – Pályán kívüli esetekről beszélünk, amikor egyesek elvetették a sulykot. Elsősorban olyasmire kell gondolni, hogy a játékos nyíltan felülbírálta az edző utasítását, vagy az edzőjével, stábjával egyeztetett programot, menetrendet önállóan megváltoztatta. Úgy gondoljuk, hogy egy profi sportoló értékrendjében elfogadhatatlan, hogy többször késik edzésről, nyíltan felülbírálja az edző utasításait és az edzésmunkát megtagadja – tette hozzá Richter.


Mint megtudtuk, hasonló vétségek korábban is előfordultak, de a sportág nehéz helyzetéből fakadóan sokkal többet elnéztek az eredményes játékosoknak, mint egyébként szabad lett volna. – A mostani fiatalok úgy nőttek fel, hogy azt tapasztalták: elődeik akár sokkal durvább dolgokat is „megúsztak” következmények nélkül – mondta a főtitkár, kiemelve, hogy a szövetségnek fontos, hogy játékosai méltón képviseljék hazájukat.

Richter Attila hozzátette, hogy az esetet az érintettekkel közös megbeszélésen tisztázták és a sportolókat továbbra is maximálisan támogatják.

Kapcsolódó Cikkek