EUR: 339,21 Ft
CHF: 319,20 Ft
2020. február 26., szerda
Géza

Egyéb XVII.kerület

Festő, aki kötélnek áll

Nehéz meghatározni, pontosan mi és hogyan készül a Maros mozi épületének emeletén. Lisányi Endre dolgozik itt, a szoba tele van egyszerű, boltban vásárolt spárgával. A művész nem régóta vette birtokba a műtermet, szerinte ideális megfelel az alkotáshoz, ha úgy tetszik a spárgázáshoz.

– Nehéz behatárolni, mi is ez. A festészet és a síkplasztika közé szorul be leginkább. A képeimen a különböző méretű, vastagságú, minőségű spárgák egész felületté állnak össze a végén. Ezt van, hogy meghagyom saját színében, de van, hogy festem. Nehéz színt adni neki, mert anyagából adódóan érdekesen reagál a fényre. Teljesen más például most így az asztalon, mint a falra rakva – mondta a művész lapunknak, mikor műtermében beszélgettünk vele.


Lisányi Endre spárga képzőművész

Lisányi Endre műtermében

 

Elmondása szerint a vonal mindig is izgatta a fantáziáját, ennek hozadéka, hogy évek óta az alapvetően festőnek tanult művész elég gyakran jár a boltba, hogy pótolja az elhasznált spárgát. Mikor nála jártunk, épp a gödöllői egyetemnek készített egy alkotást.

– Mérőműszer a címe, érdekes megbízás, mert pontosan megmondták, hová szeretnék majd rakni

Lisányi Endre spárga képzőművész

Mérőműszer spárgából

A harminc éve a kerületben élő Lisányi Endre leginkább a Vigyázó Művelődési Házban található művére büszke.

– Teljesen lehetetlen, sötét falfelületet kaptam a lépcsőfordulóban. Azt hiszem, mondhatom, hogy sikerült megoldanom a problémát.

Kapcsolódó Cikkek