2020. február 28., péntek
Ákos, Bátor

Egyéb XVII.kerület

Frontérzékenyek a Naplás-tavi halak

Jobb kapásban reménykedtek a Naplás-tó horgászai, de idén nyáron nem harapnak a halak. A profik a melegben és a a sűrűn átvonuló frontokban látják ennek az okát.

Naplás tó Horgászok ( Fotó: Sáfár Tibor )

A tó tele van hallal, de idén nyáron nehéz őket kifogni
( Fotó: Sáfár Tibor )

László és Tibor reggel hatkor indult bevetésre, és ottjártunkkor, tizenegy óra felé még csak két keszeg árválkodott a szákban.


– Márciusban kezdődött a szezon, egy évben 30 pontyot lehet fogni, de jó, ha 5-6 horogra akad – magyarázta Tibor és rögtön tartott egy gyorstalpalót is. A Naplás-tóban ponty mellett amur, csuka, süllő, harcsa, keszeg és kárász van. Most két pontyozó bottal, büdös kukoricával és összegyúrt csalival készült a fogásra, de azt mondta: ebből ma nem lesz halászlé. László jobb híján telefonján mutatta addigi legnagyobb fogásait, egy 38 kilós harcsát, egy 5 kilós pontyot és egy 6 kilós amurt.

Naplás tó Horgászok ( Fotó: Sáfár Tibor )


A csali titkos összetevőit Tibor nem árulta el( Fotó: Sáfár Tibor )

– Túl a nagy a meleg, ráadásul jönnek-mennek a frontok, azt nem szeretik a halak – sorolta a halpangás okait. – Pedig hétközben itt nyugodtan lehet horgászni, hétvégén, amikor kijönnek a biciklisek és a kirándulók, már lőttek a nyugalomnak.


Néhány lépésre tőlük Béla és felesége is kapásra várt.

Naplás tó Horgászok ( Fotó: Sáfár Tibor )

Béla sem elégedett a fogással
( Fotó: Sáfár Tibor )

– Mi is hatkor jöttünk, de sajnos eddig kevés sikerrel – erősítette meg horgásztársai szavait Béla, aki szintén úgy véli, frontérzékenyek a halak. Feleségével évek óta járnak ide,  még a Balatonon kezdte a pecázást.

– Az itteni, telepített halak egy kicsit zsírosabbak, mint a balatoniak – summázta a tapasztalatokat. A család hűtőjében egyébként mindig van fagyasztott hal, a karácsonyi halászlé is abból készül.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Mintha győztek volna: döntetlen

  Mintha győztek volna: döntetlen

  A Tatabánya szombaton Győrben 24-24-es döntetlent játszott a francia Pays d’Aix Université Club csapatával a férfi kézilabda…

 • Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

  Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

  A Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége idén már harmadszor tartott úgynevezett lélekmozgató órákat az ország számos pontján. A diákok a testnevelés és osztályfőnöki órák keretében ismerkedhettek meg a fogyatékkal élők mindennapjaival és sportolási lehetőségeivel.

 • Tavaszváró töltött kacsa

  Tavaszváró töltött kacsa

  Az utolsó hivatalosan téli hónap végén – időjárástól függetlenül – már a márciusi tavaszra készülünk.