EUR: 338,29 Ft
CHF: 318,84 Ft
2020. február 21., péntek
Eleonóra

Egyéb XI.kerület

Futás fitneszelni a Feneketlenhez!

– Újbuda Önkormányzata az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft.-vel közösen évek óta kiemelt figyelmet fordít a kerületben élők egészségére, ezért törekszik az ingyenes sportolási lehetőségek bővítésére: a fővárosban Újbudán található a legtöbb, professzionális kialakítású futópálya. A Feneketlen-tónál most átadott 530 méteres, rekortán borítású futókör után is folytatni kívánja az önkormányzat a sportot ösztönző fejlesztéseket – tudta meg a Lokál az önkormányzat sajtóirodájától.

Feneketlen-tavi futókör és fitneszpark avató ünnepség ( Fotó_ Sáfár Tibor)

A mostani, összesen 55 millió forint értékű beruházás része egy szintén rekortán borítású felnőtt játszótér is, hat különböző, az egész test átmozgatására szolgáló eszközzel, valamint egy TRX-állvánnyal. Mindkét új sportpálya az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. kivitelezésében készült, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a XI. kerületi önkormányzat támogatásával.


Az új futópályát és fitneszparkot Simicskó István, sportért felelős államtitkár, a kerület országgyűlési képviselője, valamint Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes adta át.

Feneketlen-tavi futókör és fitneszpark avató ünnepség dr. Simicskó István, sportért felelős államtitkár, Újbuda országgyűlési képviselője Szalay-Bobrovniczky Alexandra, főpolgármester-helyettes ( Fotó_ Sáfár Tibor)

Feneketlen-tavi futókör és fitneszpark avató ünnepség
dr. Simicskó István, sportért felelős államtitkár, Újbuda országgyűlési képviselője
Szalay-Bobrovniczky Alexandra, főpolgármester-helyettes
( Fotó_ Sáfár Tibor)

– Az egészséges életmódra nevelést már gyerekkorban el kell kezdeni, ám a sportolási szokások felnőtt korban is jelentős mértékben alakíthatók. Biztonságos, az ízületeket kímélő, vagyis professzionális körülmények kialakításával talán a felnőttek is szívesebben kezdenek sportolni – biztatott mindenkit Simicskó István arra, hogy a testmozgást sosem késő elkezdeni.

Feneketlen-tavi futókör és fitneszpark avató ünnepség ( Fotó_ Sáfár Tibor)

Az államtitkár és a főpolgármester-helyettes maga is  jó példával járt elöl, és Horváth Gábor kétszeres olimpiai bajnok kajakozóval együtt kipróbálta a fitnesz eszközöket.

Kapcsolódó Cikkek

 • T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

  T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

  Nem érti T. Mészáros András, Érd korábbi polgáremtere, hogy utódja és jogászai fizetés helyett miért rágódnak a szerződésen menza-ügyben! A csaknem ötezer ember – köztük sok gyerek, illetve speciális étkezést igénylő felnőtt és időskorú  – ebédjét szállító cégnek immár több, mint 300 millió forinttal tartozik hivatal, stílszerűen szólva, fizetés helyett a szerződésen keresnek fogást.

 • Elbúcsúztak a katonák

  Elbúcsúztak a katonák

  -Bizonyítsák, be hogy a magyar katona még mindig a legjobb a világon! – mondta Szloszjár Balázs  az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a debreceni Kossuth téren, ahol  a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22.