EUR: 337,20 Ft
CHF: 317,78 Ft
2020. február 24., hétfő
Szökőnap

Életmód

Hagyjuk már a szendvicset!

, Image: 175911109, License: Royalty-free, Restrictions: Not available for license and invoicing to customers located in Japan. Not available for license and invoicing to customers located in the Republic of Korea., Model Release: yes, Credit line: Profimedia, CorbisPraktikus és ízletes étel a szendvics, ám gyermekünk biztosan hálás lesz, ha időnként feldobjuk egy kicsit iskolai tízóraiját, uzsonnáját. És miért ne lehetne egészségesebb is, ami finom. Íme néhány ötlet:

, Image: 219343177, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

1. Sajtos-spenótos tekercsek
Vágjunk egy centiméter széles csíkokra egy készen kapható tortilla tekercset, és a csíkok egyik felét kenjük meg krémsajttal. Vágjunk hasonló széles csíkokra friss spenótlevelet, helyezzük a sajtos félre, tehetünk bele paradicsom karikákat is, majd a csíkokból készítsünk tekercset. Az uzsonnás dobozba helyezhetünk egy kis gyümölcsöt is. Ha nincs szezonja a spenótnak, megteszi rukkola, madársaláta vagy más friss zöld is.


 

2. Falafel pitában

, Image: 12910253, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Food and Drink Photos

Süssünk át egy készen kapott pitát, és felezzük meg! Süssünk ki olajban vagy sütőben fagyasztott falafelgolyókat, ezeket negyedeljük, és töltsük a pitába. Töltsünk mellé félbe vágott koktélparadicsomot, salátát és más ízletes zöldséget, és hintsük meg egy kis tzatziki öntettel.


 

 

, Image: 185900948, License: Rights-managed, Restrictions: Not available for license and invoicing to customers located in France. Not available for license and invoicing to customers located in Italy. Not available for license and invoicing to customers located in Belgium., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Corbis

3. Almachips

Vágjunk a lehető legvékonyabb szeletekre egy almát, és a szeleteket két oldalról kenjük meg citromlével. Cukorból és vízből főzzünk szirupot, majd ha átöntöttük egy tűzállótálba, helyezzük bele a szeleteket, és hagyjuk állni egy éjszakát. Másnap itassuk fel a nedvességet a szeletekről, amelyeket aztán előhevített sütőben, sütőpapíron, 100 fokon oldalanként 30 percig süssünk. A chips akkor őzi meg a minőségét, ha légmentes dobozban tároljuk.

 

4. Kolbászos, sonkás muffin

, Image: 166552853, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Food and Drink Photos

Kapjunk elő egy sós muffin receptet és ízesítsük gyermekünk szájíze szerint. Mehet bele felkockázott kolbász, sajt (bármilyen!), zöldfűszerek, vagy sonka, illetve magok (len-, tök-, szezámmag). A tetejére is mehet reszelt sajt. Az előző este villámgyorsan összedobott muffin még másnap is finom, ráadásul könnyen elcsomagolható.

Kapcsolódó Cikkek