EUR: 362,41 Ft
CHF: 342,40 Ft
2020. április 01., szerda
Hugó

Egyéb

Hekk nélkül nincs strand

Nemigen akad a harminc feletti olvasók között olyan, aki ifjúkorában legalább egy rövid ideig ne hitte volna azt, hogy a hekk egy balatoni hal. Valójában tengeri élőlényről van szó, amely Magyarországra elsősorban Argentínából érkezik. A nagyobb hiperekben fagyasztva is kapható, de a legtöbben mégis úgy szeretjük, ahogy megszoktuk: strandon, frissen kisütve.

Murvával felszórt udvarú retró vendéglő. Napernyők, zöld vasasztalok, piros kockás terítővel. Sör, hekk, burgonya, savanyúság, jóhangulat, nyár, barátok.

A Balatonra egyébként a szocializmus korának második felében került, amikor a túlhalászás miatt kezdett fogyni és drágulni a korábbi kedvenc, a keszeg. A sült hekktörzs ma már szinte valamennyi jobb strandbüfé nélkülözhetetlen terméke, így a dunai pihenőkön is kapható. A fővárosiak első számú hekkező helye a Római-part, ahol számos büfé kínálja a sült halat. Népszerű még a Népsziget, itt igazi retró hangulatban, murvás kertben, zöld vasszékekről, kockás abrosz mellett fogyaszthatjuk kedvencünket. Kitűnő sült hekk kapható az Itt van nekünk ez a jó kis Duna című cikkünkben említett gödi szabadstrand sütödéiben is.


Kapcsolódó Cikkek