2020. február 17., hétfő
Donát

Külföld

Idén is lesz mit nézni Frankfurtban

Alig három hét múlva nyit a nagyközönség előtt a Frankfurti Autószalon, a világ legnagyobb motor show-jára idén is százezreket várnak. Ahogy az már lenni szokott, a starthoz közelítve egyre több hír szivárog ki a gyártók bemutatásra váró modelljeiről, a Lokál ezek közül válogatta ki az öt legizgalmasabbat.

Ferrari, Spider, 488

Tűzpiros helyett ezúttal azúrkék

1. Ferrari 488 Spider – A márka történetének legerősebb nyitható tetejű középmotoros paripája – ezzel harangozzák be az olaszok az új sportautót. Szó mi szó, a 670 lóerős és 760 newtonméteres csúcsnyomatékra képes ikerturbós nyolchengeresnek nem sok vetélytársa akad se házon belül, se kívül. Figyelem: a menetrend szerint a 488 Spider forgalmazása már idén megkezdődik!


Audi, e-tron, koncepció, szadadidőautó

A benzin után is van élet

2. Audi E-tron Quattro – Elektromos szabadidőjármű készül az ingolstadti műhelyben. A németek azt tervezik, hogy három év múlva már megvásárolható lesz az egyelőre csak koncepció szintjén létező terepjáró. A négyszemélyes E-tron Quattro összesen három elektromotort kap, ezek teljesítményéről viszont még nincs információ. Azt viszont már bejelentették, hogy a Q7-esre hajazó autó 500 kilométert is képes lesz megtenni egyetlen feltöltéssel. Leleplezés a Majna partján!

3. Suzuki Baleno – Nem sokat teketóriáztak a japánok: a tavasszal Genfben még csupán tanulmányautóként kiállított modell Frankfurtban már széria változatban is megjelenik. Az új kompaktról egyelőre nem sokat tudni, az azért már most látszik, hogy a korábbiakhoz képest jóval visszafogottabbra sikerült a kasztni végleges formája.


Suzuki, Baleno

A legfrissebb mi autónk

4. Opel Astra 2015 – Mintegy kétszáz kilogrammot fogyott az új generáció az elődökhöz képest, a tizenegyedik nemzedék megjelenése így minden eddiginél atletikusabbá vált. Új külsőhöz új belső is dukál, ezért aztán a géptető alatt kizárólag az ugyancsak új fejlesztésű motor-portfólióhoz tartozó hajtóművek dolgoznak 95–200 lóerő közötti teljesítménnyel. Az autó azért is különleges, mert ez lesz a márka első modellje, amelyben gyárilag szerepel majd a OnStar személyes online- és szolgáltatási-asszisztenst.

Opel, Astra, 2015

Nem csak karcsúbb, izmosabb is

5. Citroën C4 Cactus – A francia konszern Frankfurtban tartja a típus friss változatának világpremierjét. Azt ígérik, hogy a megvalósítás a legendás Méhari szellemiségét vette alapul. Ebből nem sülhet ki rossz!

Citroen, Cactus, C4

Nem tűnik szúrósnak

Kapcsolódó Cikkek