EUR: 336,93 Ft
CHF: 317,21 Ft
2020. február 20., csütörtök
Aladár, Álmos

Egyéb X.kerület XVII.kerület

Késely Ajna: Tokió lesz az én olimpiám!

Aranyérmes úszó Késely Ajna, Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál, EYOF

Késely Ajna Rákosmentéről indul minden hajnalban edzésre

Négy arany- és egy ezüstéremmel egy 2001 szeptemberében született úszó lett az Európai Ifjúsági Játékok (EYOF) legjobb magyar versenyzője. A Kőbánya SC fiatalja, Késely Ajna pályafutását Egerszegi Krisztina is szemmel tartja, akinek korosztályos rekordjait sikerrel ostromolja a majd tizennégy esztendős lány. Ajna Tokióban érhet be, de már Rióra is készül.

– Nem ez az első interjú, amit adsz, kezded már megszokni?


– Nagyon fura és új az egész helyzet. Még mindig nem fogtam fel, hogy én lettem a magyar csapat legeredményesebbje.

– Két aranyérmet jósoltál kiutazás előtt, négy lett belőle.
– A kettőt azért tippeltem, mert nem tudtam, milyen erős lesz a mezőny, kik indulnak. Hogy végül négy lett belőle, az fantasztikus. Nagyon köszönöm Turi Györgynek, a Kőbánya SC edzőjének, hogy így felkészített az EYOF-ra.


– A tréner már tavaly is felhívta rád az újságírók figyelmét. Érzed már, hogy lassan komoly eredményeket várnak el tőled?

Késely Ajna (EYOF) úszó Kőbánya SC (fotó:mob.hu/Szalmás Péter)

Késely Ajna négyszer csaphatott a levegőbe (fotó:mob.hu/Szalmás Péter)

– Igen, tudom, hogy eljön ez az idő hamarosan. Nem félek, remélem, meg tudok felelni az elvárásoknak.

– Sokan Egerszegi Krisztinához hasonlítanak. Ő miket szokott tanácsolni?
– Technikákba, edzésmódszerbe nem szól bele, viszont sokat segít abban, hogyan dolgozzak fel helyzeteket, hogy ne izguljak.

– Egy év múlva Rióban olimpia. Tervben van vagy inkább a 2020-as játékok jelenti a realitást?
– Szeptemberben kezdődnek újra az edzések, meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok, de egyértelműen Rió a cél. Bár, azt hiszem, inkább tapasztalatszerzés lehet ott az elvárás, hiszen még tizenöt éves sem leszek akkor. Örülök, hogy az EYOF-on szerepelhettem, mert az egy miniolimpiának felelt meg. Szerintem Tokió lesz az én olimpiám.

Hogy is hívják?

Késely Ajna (EYOF) úszó Kőbánya SC (fotó:mob.hu/Szalmás Péter)

Késely Ajnának volt oka mosolyogni (fotó:mob.hu/Szalmás Péter)

Az Ajna finn eredetű név, jelentése szépség, báj, kedvesség, és szerepel a magyar utónév szótárban. Édesanyja lapunknak elmondta, gyakran meggyűlik a bajuk a helyesírással, Anjának és főleg Annának írják lányuk keresztnevét, ráadásul a naptárban sincs benne. Ezt leginkább Ajna fájlalja. Húga az Alina nevet kapta.

Kapcsolódó Cikkek

 • T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

  T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

  Nem érti T. Mészáros András, Érd korábbi polgáremtere, hogy utódja és jogászai fizetés helyett miért rágódnak a szerződésen menza-ügyben! A csaknem ötezer ember – köztük sok gyerek, illetve speciális étkezést igénylő felnőtt és időskorú  – ebédjét szállító cégnek immár több, mint 300 millió forinttal tartozik hivatal, stílszerűen szólva, fizetés helyett a szerződésen keresnek fogást.

 • Elbúcsúztak a katonák

  Elbúcsúztak a katonák

  -Bizonyítsák, be hogy a magyar katona még mindig a legjobb a világon! – mondta Szloszjár Balázs  az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a debreceni Kossuth téren, ahol  a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22.