2020. február 26., szerda
Géza

Egyéb XXII.kerület

Kozma Orsinak az anyaság mellett a zenélés tölti ki az életét

Kozma Orsi és ikrei Törley Látogatóközpont ( Fotó_ Sáfár Tibor)

Kozma Orsi és Nusika

Kozma Orsi nem először jött a Törleybe a Quartettel, de kétéves ikerlányai eddig soha nem kísérték el.

– A lányoknak ez volt az első anya-koncertje, apát már hallották, de engem színpadon élőben most először. Nagyon szeretem a pezsgőt is, méghozzá az édesebbet kedvelem. Ünnepi alkalmakkor mindig bontunk egy Törleyt otthon. Énekelni is nagyon kellemes itt, passzol a környezet, jó a hangulat a koncerteken. Mindig szívesen jövünk ide – mesélte Orsi, akinek lányai a szintén zenész apjuk (Benedek Tamás) mellett figyelték anyát, és láthatóan nagyon élvezték, amit csinál.


A jazzénekesnő kislányai mellett is aktív, de kevesebbet koncertezik, és tudatosan figyel rá, hogy eleget legyen velük.

– Ők vannak a középpontban. Igényik a közelségemet, és ez így van jól. Lassan mennek majd családi napközibe, akkor több idő lesz a zenélésre, de nem akarom a leválást siettetni. Nagyon jó velük, és az anyaság minden percét ki akarom használni. Tudom, hogy ezt az időszakot még vissza fogom sírni – mondta Orsi. Hozzátette, anyai teendői persze időként iszonyatosan lefárasztják, és akkor énekesként regenerálódik.


Kozma Orsi és ikrei Törley Látogatóközpont ( Fotó_ Sáfár Tibor)

Kozma Orsi Sárikával

– A gyerekeimmel vagyok 0-24 órában, erről szól most az életem. Vagyok azonban annyira önző, hogy nem tudtam teljesen lemondani a zenéről. Valahol fel kell töltődni, le kell tudni adni a feszültséget, és ez a gyerekeimnek is a javára válik. A munkámmal és az életemmel kapcsolatban is egy csomó minden átértékelődött bennem: már nem kaparok minden áron valamiért, nem akarok minden felkérésnek megfelelni – tudtuk meg.

Kozma Orsi és ikrei Törley Látogatóközpont ( Fotó_ Sáfár Tibor)

Kozma Orsi a Törley udvarban énekelt

Kozma Orsinak időközben elkészült az első videoklippje, amelynek a Petőfi TV-ben volt a premierje és különlegessége, hogy egy dalra 3 kilpp is készült. A kvartettjével végigkoncertezi a nyarat, fellép Pestújhelyen és augusztus 26-án a Várkert Bazárban is a volt Ifipark helyén.

– Itt Fenyvesi Márton gitározik, én magyar dalokat énekelek kvázi koncert a koncertben, a Minimyst zenekar vendégeként. Nagyon jó a kezdeményezés, hogy Budapest szívében, festői helyen játszanak a mai kortárs zenészek. Szívesen megyek, folytatjuk a hagyományt a nagy elődök nyomdokában.

Kapcsolódó Cikkek