EUR: 338,03 Ft
CHF: 318,09 Ft
2020. február 25., kedd
Mátyás

Egyéb XVI.kerület

Krisztina: Remélem, apu büszke ránk!

Sashalmi piac Zöldség, gyümölcs, savanyúság ( Fotó_ Sáfár Tibor)

Krisztinát és Balázst mindenki ismeri ( Fotó_ Sáfár Tibor)

A Sashalmi piac legszebb párjáé a legszebb zöldséges. Balázs és Krisztina, a lány édesapjának hagyatékát viszi tovább. Szerelmük is a piacon szövődött, számos törzsvevővel büszkélkedhetnek, és nemrég egy kiskutyát is befogadtak.

– Krisztikém, melyik sárgadinnyét vigyem? – faggatta az egyik visszatérő vásárló a zöldséges stand tulajdonosát. – Mindig kikérem a tanácsát – magyarázta kollégánknak – Évek óta ide járok vásárolni.


– Apu 15 évig csinálta ezt a boltot, két éve sajnos meghalt, azóta a párommal dolgozunk itt – mesélte mosolyogva a lány, közben befutott Balázs is, aki gyorsan elmondta: aznap is hajnali 4 órakor kelt, hogy friss árút hozzon a vevőknek, és messze van még az este. – 24 órából 23-at dolgozunk. Most sűrű az élet, mert  befogadtunk egy kidobott kiskutyát, róla is gondoskodnunk kell. Nagy a hajtás, de szerencsére van forgalom. Szeged mellől hoztam két napja 130 kiló barackot, most jó, ha 20 kiló van még.

Sashalmi piac Zöldség, gyümölcs, savanyúság ( Fotó_ Sáfár Tibor)

A visszatérő vevők rutinosan válogatnak ( Fotó_ Sáfár Tibor)

Arra a kérdésre, hogy miért éri meg egy fiatal párnak reggeltől-estig ilyen keményen dolgozni, egyszerű a válasz.


– Remélem, apu fentről figyel, és büszke ránk! – mondta Krisztina, majd elmesélte, hogy Balázzsal is itt szövődött köztük a szerelem, a férfi eredetileg savanyúságos volt, de most már közösen viszik tovább a családi zöldségest.

 

 

 

Sashalmi piac Zöldség, gyümölcs, savanyúság ( Fotó_ Sáfár Tibor)

Sándor gyalult tököt vásárolt ( Fotó_ Sáfár Tibor)

 

Ha már szóba került, körülnéztünk a savanyúságosnál is, ahol cirka 50 féle savanyúból lehet választani. – Nyáron a kovászos uborka a sláger, de a gyalult tök és a kapor is fogy – árulta el Szilvi az eladó, és állítását bizonyítva egy vevő éppen gyalult tököt kért. – Kapros tökfőzelék lesz ebédre – avatott be bennünket Sándor, majd gyorsan biciklire pattant, hogy  a nagy hőségben gyorsan haza érjen, mielőtt összeesik a főzeléknek való.

 

 

Heti árak a piacon

Őszi barack: 248 forint

Krumpli: 98-251/fajtától függően

Kovászolni való uborka: 80 forint

Dinnye: 110 forint

Címkék

Kapcsolódó Cikkek