2020. február 26., szerda
Géza

Aktuális III.kerület

Lövöldözés Óbudán! Játszótér felé lőtt az ablakból – fotók!

Egy panelház második emeletéről, az ablakból adott le öt lövést egy férfi a Kiskorona utcában, Óbudán. Az épület melletti játszótéren gyerekek is voltak, akik azonnal elmenekültek a lövések hangjára. A szomszédok a Lokálnak elárultak, hogy a másodikon lakó Sándort elkapták a rendőrök és szerencsére nem sérült meg senki.

– Nem tudom, hogy miért tette ezt. Talán galambokra célzott, de hihetetlen, hogy ilyet csinál egy játszótér közelében. Azonnal kihívtuk a rendőrséget, mert nem ez volt az első eset hogy lövöldözött, de korábban sajnos nem tudtuk rábizonyítani. Még meg is kérdeztem tőle: Sanyi, mit csinálsz? De nem válaszolt, csak meredt maga elé. Úgy tudom, hogy egy gázfegyver és a légpuska volt nála, ötször lőtt. Bárkit eltalálhatott volna – magyarázta az egyik  szomszéd. Egy kisfiú épp a homokozóban játszott játékgéppuskával, amikor Sándor lőni kezdett.


– Majdnem szívrohamot kaptam. Mi lett volna ha eltalál?  Ha hazamegyünk azonnal elmondom az anyukámnak és ma már nem megyünk sehova – mondta a kicsi, nagypapája pedig gondosan letakarta a játékfegyvereket.

A lakók nem értik mi történt, Sándor állítólag jól megvan feleségével, Natáliával, így mindenkit meglepett, ami történt.


– Jóravaló embernek ismerem, mindig kedves volt mindenkivel, mint ahogyan a felesége is – mesélte a házban lévő üzlet alkalmazottja.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság reagált a Lokál megkeresésére:

2015. augusztus 19-én 12 óra 30 perc körüli időpontban bejelentés érkezett a rendőrségre, mely szerint Budapest III., Kiskorona utcában, egy társasházból egy férfi feltehetően gáz-riasztófegyverrel az ablakon át az utcára lőtt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi Rendőrkapitányságának munkatársai a helyszínre érkeztek és elfogták F. Sándor Dániel 54 éves budapesti lakost. Az esettel összefüggésben személyi sérülés nem történt. Ellene a BRFK III. kerületi Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

Kapcsolódó Cikkek