EUR: 338,49 Ft
CHF: 317,68 Ft
2020. február 29., szombat
Elemér

Sport

Magyar helyett amerikai focit ad a Sport Tv

Hazánkban is egyre népszerűbb az NFL, a Sport Tv ezért az M4-re átkerülő vasárnap kora esti magyar futball helyén a sportág rajongóinak nagy örömére élő meccset fog közvetíteni a tengerentúlról.

– Az egyik újításunk, hogy már az előszezonból is láthatnak meccseket a nézők – mondta a Lokálnak Misur Tamás, a Sport Tv munkatársa. – Nyolc meccset közvetítünk, de nem ez az egyetlen változás az idényben, hiszen az NB I-es labdarúgómeccsek másik csatornára kerülésével felszabadult a hétórás idősávunk, így akkor is élő NFL-közvetítést láthatnak a nézők.


East Rutherford, 2014. február 2. Ricardo Lockette, a Seattle Seahawks (b) és Dominique Rodgers-Cromartie, a Denver Broncos játékosa az amerikaifutball-liga (NFL) nagydöntőjében a New Jersey állambeli East Rutherfordban 2014. február 2-án. A Seattle Seahawks 43-8-ra győzött a Denver Broncos ellen a 48. Super Bowlon, ezzel története során először hódította el a bajnokcsapatnak járó Vince Lombardi-trófeát. (MTI/EPA/Tannen Maury)

Már vasárnap este héttől is látható lesz az NFL a Sport Tv-n

Ez azt jelenti, hogy hetente négy alkalommal kerül élőben képernyőre az amerikai futball csúcsligájának egy-egy mérkőzése. Misur Tamás elmondta, azért, mert vasárnap spórolnak azzal, hogy nem kell kiállni az NB I-es mérkőzésre például egy közvetítőkocsival, nem lesz olcsóbb az idősáv megtöltése. – Itt más költségek vannak. Hogy mást ne mondjak, minden mérkőzésért jogdíjat kell fizetnünk, de technikai kiadásaink is vannak, ami meccsenként több ezer euróra is rúghat.

A sporttelevíziónál is érzik, hogy az NFL népszerűsége egyre nagyobb az országban, ettől függetlenül semmilyen nézettségi elvárás nincs a közvetítésekkel kapcsolatban. – Inkább arra számítunk, hogy a vasárnap este hétórás mérkőzést többen nézik, mint a hét többi meccsét, hiszen az korábbi időpontban van. Persze, ez attól is függ, milyen eseményt közvetítünk a másik csatornán. Vasárnap este sokszor játszik a Real Madrid vagy a Barcelona, és tudjuk, velük nem lehet felvenni a versenyt, ám Bajnokok Ligája-forduló előtt ezek a csapatok szombaton lépnek pályára, így azt várjuk, hogy ekkor nagyobb lesz a nézettség.


Kapcsolódó Cikkek