2020. február 28., péntek
Ákos, Bátor

Egyéb XV.kerület

Mariann és Mónika nem hisz a bióban

A Kolozsvár utcai piacot sokan azért szeretik, mert kicsi, de minden beszerezhető itt. Mariann és Mónika zöldség-gyümölcsös standjánál visszajáró vevők válogattak éppen.

15. kerületi piac Zöldség, gyümölcs ( Fotó_ Sáfár Tibor)

Mariann és Mónika mosolya igazi vevőcsalogató ( Fotó_ Sáfár Tibor)

– Évek óta ide járunk a barátnőmmel, minden reggel kijövünk valamiért. Most kovászos uborkát fogunk csinálni, azt vásárolunk – mondta lapunknak Ágó néni. Mellette egyetértően bólogatott Gitta néni, és abban is megegyeztek, hogy bár véleményüket szívesen elmondják, de fényképet azt nem szeretnének. Inkább fotózzuk Mariannát és Mónikát, a két mosolygós eladót, de még elárulták, keddenként, ha nincs nagy hőség kimennek a Bosnyákra is, egy kis babért.


– Babot pedig csakis Borikától veszünk!

Búcsúzóul megígértük, hogy Borikát feltétlenül megkeressük, de előbb még Mariannt kifaggattuk arról, mit keres a kókuszszír a polcon?


– A modern háziasszonyok már csak ezzel főznek. Sokan keresik a bio terméket is, de én nem hiszek benne. Mert a bio az nem kapott semmi tápszert, ezáltal védelmet sem. Kukacos, satnya. Én  nem rajongok érte.

Bosnyák téri piac Zöldség, gyümölcs ( Fotó_ Sáfár Tibor)

Gyönyörű gyümölcsök ( Fotó_ Sáfár Tibor)

– A magyar terméket is gyakran keresik – vette át a szót Mónika. – Most a koviubi mellett a sárga barack a kapós, de már készülünk a szilva és a szőlő rohamra. Rengeteg visszatérő vevőnk van. Szeretik ezt a piacot, mert nincs nagy tömeg és mindig van idő egy kis beszélgetésre.

Bosnyák téri piac Zöldség, gyümölcs ( Fotó_ Sáfár Tibor)

Bori néni portékájáért érdemes kimenni a Bosnyákra is ( Fotó_ Sáfár Tibor)

Ígéretünkhöz híven elmentünk a Bosnyák térre is, ahol megtaláltuk Bori nénit, aki 30 éve piacozik.

– Tessék, kedves, finom leves lesz belőle a gyerekeknek, vagy csinálhat babpörköltet az urának – invitált pultjához. – Egészen apró gyerek voltam, mikor már anyukával kijártam. Zsákszámra hoztuk a babot, borsót. Most a gyerekeknek segítek be. Szeretem a vevőket, sokan visszajárnak, talán ők is szeretnek engem. Beszélgetünk, megvitatjuk az életet, a betegségeinket.  Vigyen, kedves, ebből a babból, tejföllel csinálja meg, úgy lesz igazán finom – unszolt kedvesen a 68 éves asszony, és útravalóul még egy receptet is megosztott velünk. – A vajbabot tegye oda a tűzre úgy, mintha pörköltet csinálna: a hagymát hagyja üvegesre, szórjon hozzá egy kis pirospaprikát, és végén jöhet a tejfölt. Egy kis zsenge petrezselyemmel jól megbolondíthatja!

 

A heti árak a piacon

Kovászolni való uborka: 398 forint

Paradicsom: 298 – 398 forint/fajtától függően

Krumpli: 98 – 298/fajtátólé függően

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Mintha győztek volna: döntetlen

  Mintha győztek volna: döntetlen

  A Tatabánya szombaton Győrben 24-24-es döntetlent játszott a francia Pays d’Aix Université Club csapatával a férfi kézilabda…

 • Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

  Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

  A Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége idén már harmadszor tartott úgynevezett lélekmozgató órákat az ország számos pontján. A diákok a testnevelés és osztályfőnöki órák keretében ismerkedhettek meg a fogyatékkal élők mindennapjaival és sportolási lehetőségeivel.

 • Tavaszváró töltött kacsa

  Tavaszváró töltött kacsa

  Az utolsó hivatalosan téli hónap végén – időjárástól függetlenül – már a márciusi tavaszra készülünk.