EUR: 335,33 Ft
CHF: 315,54 Ft
2020. február 18., kedd
Bernadett

Egyéb XI.kerület

Medencéből mozizunk a Pagonyban

Pagony étterem, étel, szórakozás, mozi (Fotó: Máté Krisztián)

A gyerekmedencékben már nemcsak 2-12 évesek tartózkodnak

Kerthelyiség, ahol medencékben foglal helyet az asztaltársaság. Mindenhol patinás kövezet, épített medencetér. A különleges helyszínen, különleges hangulattal, és a hozzá tartozó gasztronómiával várják a vendégeket. Ez a Pagony Kultúrkert, a Gellért fürdő egykori gyerekmedencéi helyén, ahol kedden, csütörtökön és szombaton este ingyenes szabadtéri mozi is van – ráadásul a közönség által választott filmekből!

Pagony étterem, étel, szórakozás, mozi (Fotó: Máté Krisztián)

A mozi a találkozásra is jó alkalom

– Nagyon népszerű a mozi, ezért is találtuk ki, hogy ebben a hónapban a közönség dönthesse el, melyik filmet vetítsük. Feltesszük a filmeket, és jönnek a szavazatok. Az oldalunknak 5-6 ezer lájkolója van. Belépődíj nincs, a hely jól megközelíthető, lehet jönni biciklivel is. Hetven ülőhely van székeken, de a fűben 3-400 ember is elfér – mondta Dunai Sándor, a Pagony résztulajdonosa a lokálnak. Az egykori gyerekmedencékben a családok mellett az idősebb és a fiatal korosztály tagjai egyaránt megtalálhatók.


– A művészfilmek vetítése mellett kiállítás-megnyitóknak, street-artnak is helyet adunk a kerthelyiségben. Van, aki csak a rendezvényre jön, most a mozira, és hozza a kis tarisznyájában a kulacsát. Ezt is lehet. Sokan azonban a finom ételeinkre és a hatféle sörre kíváncsiak, amit kínálunk – fejtette ki Sándor. A résztulajdonos hozzátette, a Pagony konyháján 17 dekás, színtiszta marhahús kerül a hamburgerbe, amelyhez saláta köret jár.

Pagony étterem, étel, szórakozás, mozi (Fotó: Máté Krisztián)

Dunai Sándor és az óriás hamburger – sültkrumpli nélkül!

– Nálunk nincs sült krumpli. Saját kenyeret sütünk. A hamburgerhez a pék nekünk


Pagony étterem, étel, szórakozás, mozi (Fotó: Máté Krisztián)

A grill tál a speciális mangóöntettel

csinálja a bucit. A hambihoz nagy halom salátát adunk mindenféle maggal, kaliforniai káposztasalátát és a Pagony-specialitás mangós öntetet. A mozizáshoz sem pattogatott kukorica van, hanem egy külön kis pulton kolbászt vagy zöldséget grillezünk.

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves szerdán korában elhunyt Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus, az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolója – értesült a Nemzeti Sport a családtól.

 • Családi farsang

  Családi farsang

  Apukák és anyukák együtt farsangoltak a csepeli Közösségi Pontban

 • Veszélyes ritkaság

  Veszélyes ritkaság

  Debrecen – Egy sisakos kazuár személyében új lakó érkezett a Debreceni Állat- és Növénykertbe.