EUR: 335,60 Ft
CHF: 315,39 Ft
2020. február 17., hétfő
Donát

Belföld

Megújult a margitszigeti futókör

Megújult az 5,3 kilométer hosszú margitszigeti futókör, azt a futók már használatba is vették – közölte a Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.

A pálya az elmúlt évek során elhasználódott, egyes szakaszait a 2013-as árvíz erősen megrongálta, ezért szükségessé vált annak teljes rekonstrukciója – olvasható a közleményben.


Hozzátették, hogy a beruházás az 5,3 kilométeres aszfaltozott alépítményre a helyszínen öntött műanyag borítás elkészítése mellett tartalmazta a teljes futókörre vonatkozó térfigyelő rendszer alépítményi munkálatait is. Elhelyeztek a többi között 72 kábelbehúzó aknát, valamint 27 kameratartó oszlopot, amelyekre a futók biztonságát elősegítő térfigyelő kamerákat is telepítenek.

A futópálya közvetlen környezetében 2200 négyzetméter térburkolat épült. A beruházási feladatokat kibővítve, az újonnan elkészült futópálya tehermentesítése érdekében elkészült a futópálya mellett 1900 négyzetméter járda is.

A Fővárosi Közgyűlés a rekonstrukciós munkák elvégzésére 380 millió forintot irányzott elő.

A közlemény szerint a pályaszerkezet a felépítésében hasonló a Puskás Ferenc Stadion futópályájának – a Nemzetközi Atlétikai Szövetség szabványainak is minden tekintetben megfelelő – pályaszerkezetéhez.

A nyílt közbeszerzési eljárás keretében kiválasztott kivitelező, a Globál Sport Kt. az elkészült pályára 60 hónapos jótállást vállalt.

Az átadás-átvétel megtörtént, a beruházás lezárult, a futópálya teljes hosszában a terveknek megfelelően, jó minőségben elkészült. Az elkészült futópályát naponta több mint ezren használják, arról a futók a használatba vétel óta eltelt időszakban kizárólag pozitív véleményt adtak – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Elkészült a Lovarda és Főőrség a Várban

  Elkészült a Lovarda és Főőrség a Várban

   Világszerte is példaértékű lehet a Nemzeti Hauszmann Program keretében megújuló budai Vár és az ahhoz tartozó épületek. Magyarország határidőre, az UNESCO által rögzített tartalmi és formai követelményeknek megfelelően elkészítette a budapesti világörökségi helyszín állapotmegőrzési jelentését.

 • Öt százalékkal nőtt tavaly a GDP

  Öt százalékkal nőtt tavaly a GDP

  Az elmúlt évben 4,9 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék (GDP) az előző évihez képest – jelentette első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal.

 • Hatalmas többség támogatja a Liget Projektet

  Hatalmas többség támogatja a Liget Projektet

   Magyarország lakosságának 80 százaléka támogatja a Liget Budapest Projekt teljes körű megvalósítását a Városliget megújítására vonatkozó konkrét tervek ismeretében – derült ki az Inspira Research Group által készített felmérésből.