2020. február 20., csütörtök
Aladár, Álmos

Egyéb XIX.kerület

Megvilágosodott a tornaterem

A Bolyai és a Puskás után új, korszerű világosítást kapott az Eötvös iskola, felkészül a Vass sportcsarnoka. A hagyományos fénycsöves lámpatesteket a nagyobb fényerő és az alacsonyabb energiafogyasztás érdekében digitális mágnesese indukciós világításra cserélték. Az erre költött mintegy 3,5 millió forint a számítások szerint két év alatt kell megtérüljön.

(fotó: kispest.hu)

(fotó: kispest.hu)

Az Eötvös korábbi 240 lámpatestje helyett mostantól hatvan darab szolgáltatja a fényt, ami 35-40 százalékkal kevesebb energiát fogyaszt. Az élettartam viszont megnő, a hagyományos fényforrás tizenkét-tizenötezer órát bírt, az új százezerre van kalibrálva, amelyet nem befolyásol a rendszeres fel/lekapcsolgatás sem. Az alacsony energiafogyasztás révén alacsony a CO2- és hő kibocsátás is, valamint jóval egyszerűbb a karbantartása is. A következő felújítandó intézmény a Vass iskola sportcsarnoka lesz.

Kapcsolódó Cikkek

  • T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    Nem érti T. Mészáros András, Érd korábbi polgáremtere, hogy utódja és jogászai fizetés helyett miért rágódnak a szerződésen menza-ügyben! A csaknem ötezer ember – köztük sok gyerek, illetve speciális étkezést igénylő felnőtt és időskorú  – ebédjét szállító cégnek immár több, mint 300 millió forinttal tartozik hivatal, stílszerűen szólva, fizetés helyett a szerződésen keresnek fogást.

  • Elbúcsúztak a katonák

    Elbúcsúztak a katonák

    -Bizonyítsák, be hogy a magyar katona még mindig a legjobb a világon! – mondta Szloszjár Balázs  az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a debreceni Kossuth téren, ahol  a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22.