EUR: 323,02 Ft
CHF: 286,11 Ft
2018. december 18., kedd
Auguszta

Egyéb XIV.kerület

Mi lesz a Sárkányos játszótérrel?

Sárkányos játszótér Zuglóban a Paskal lakópark mellett lerobbant, romos, veszélyes játékok ( Fotó_ Sáfár Tibor)


A lerobbant mászóka
( Fotó_ Sáfár Tibor)

A nyárnak lassan vége, a Sárkányos Játszótéren azonban nyoma sincs a felújítás elkezdésének. Pedig az önkormányzat és a városüzemeltetés lassan egy éve írásba adta a szülőknek, hogy 5  millió forint van a Sárkányos játszótér rendbetételére, amellyel az idei nyárra végeznek.

Csupán a korhadó, rothadó, megrongált játékok emlékeztetnek arra, hogy ez a hely valamikor a gyerekek birodalma volt.


Csapó Mónika és egy maroknyi szülőtársa egy éve küzd a Rákos-patak melletti Sárkányos játszótér megmentéséért. Több mint 200 aláírást gyűjtöttek, fórumot szerveztek, önerőből csinosítgatták a teret, és bíztak benne, hogy hamarosan érkezik az ígért segítség. Nem így lett. A négygyermekes anyuka elkeseredetten mutatta a korhadt  mászókát.

Sárkányos játszótér Zuglóban a Paskal lakópark mellett lerobbant, romos, veszélyes játékok ( Fotó_ Sáfár Tibor)

Egy biztató, hivatalos levél lóg a kerítésen
( Fotó_ Sáfár Tibor)

– A cölöpök egy részét már mi szedtük ki, mert nagyon balesetveszélyes volt. Az egyik apuka egy nagymarosi művésszel felújíttatta a játszótér jelképét: a sárkányfigura mindhárom fejét újrafaragták, amit bármikor rá lehet illeszteni a törzsére, ha végre újraéled a játszótér – mutatta a jelenleg fejek nélkül árválkodó sárkánytörzset.


– A felújításhoz azonban mi, szülők már kevesek vagyunk. Pedig a hintát is az egyik apuka csináltatta, kijártunk összeszedni a szemetet, a drogosok által itt hagyott injekciós tűket, a szomszéd sísuli tulajdonosa ingyen lenyírja a füvet, mi pedig még terveket is készítettünk, milyen eszközöket szeretnénk még. Nem kell nagy dologra gondolni, csupán néhány kreatív játék, ivókút és pad kellene, természetesen a korhadó, veszélyes játékok felújítása után. Valamennyi munkába szívesen beszállunk mi is, csak történjen már valami – sorolta Mónika.

Sárkányos játszótér, Zugló Fotó:sarkanyosjatszoter.blog.hu), Paskál park

Így  készült anno a sárkányfej
Fotó:(sarkanyosjatszoter.blog.hu)

A játszótérhez vezető utat is a szülők adományaiból és összefogásával, önerőből újították fel. Az idejáró családok saját pénzüket és szabadidejüket nem sajnálva,  egy éve fáradhatatlanul járjál a hivatalokat. Az önkormányzat és a városüzemeltetés  írásos ígérete ellenére – amely szerint 2014-ben megszavazta a testület, hogy a 2015-ös költségvetésből 5 millió forintot biztosítanak a játszóeszközök rendkívüli javítására és cseréjére, amely 2015 áprilisában és májusában elkezdődik, és a nyáron már birtokukba vehetik a gyerekek – egy éve nem történik semmi, csupán az idő rombolja a játszóteret.

Sárkányos játszótér Zuglóban a Paskal lakópark mellett lerobbant, romos, veszélyes játékok ( Fotó_ Sáfár Tibor)

Csapó Mónika szeretne még idejárni a gyerekeivel ( Fotó_ Sáfár Tibor)

– Mi még bízunk abban, hogy előbb-utóbb itt játszhatnak a gyerekeink, azt szeretnénk, ha mielőbb elindulnának itt a munkálatok – mondta a Lokálnak Csapó Mónika.

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.