EUR: 310,68 Ft
CHF: 259,46 Ft
2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb XIV.kerület

Mi lesz a Sárkányos játszótérrel?

Sárkányos játszótér Zuglóban a Paskal lakópark mellett lerobbant, romos, veszélyes játékok ( Fotó_ Sáfár Tibor)


A lerobbant mászóka
( Fotó_ Sáfár Tibor)

A nyárnak lassan vége, a Sárkányos Játszótéren azonban nyoma sincs a felújítás elkezdésének. Pedig az önkormányzat és a városüzemeltetés lassan egy éve írásba adta a szülőknek, hogy 5  millió forint van a Sárkányos játszótér rendbetételére, amellyel az idei nyárra végeznek.

Csupán a korhadó, rothadó, megrongált játékok emlékeztetnek arra, hogy ez a hely valamikor a gyerekek birodalma volt.


Csapó Mónika és egy maroknyi szülőtársa egy éve küzd a Rákos-patak melletti Sárkányos játszótér megmentéséért. Több mint 200 aláírást gyűjtöttek, fórumot szerveztek, önerőből csinosítgatták a teret, és bíztak benne, hogy hamarosan érkezik az ígért segítség. Nem így lett. A négygyermekes anyuka elkeseredetten mutatta a korhadt  mászókát.

Sárkányos játszótér Zuglóban a Paskal lakópark mellett lerobbant, romos, veszélyes játékok ( Fotó_ Sáfár Tibor)

Egy biztató, hivatalos levél lóg a kerítésen
( Fotó_ Sáfár Tibor)

– A cölöpök egy részét már mi szedtük ki, mert nagyon balesetveszélyes volt. Az egyik apuka egy nagymarosi művésszel felújíttatta a játszótér jelképét: a sárkányfigura mindhárom fejét újrafaragták, amit bármikor rá lehet illeszteni a törzsére, ha végre újraéled a játszótér – mutatta a jelenleg fejek nélkül árválkodó sárkánytörzset.


– A felújításhoz azonban mi, szülők már kevesek vagyunk. Pedig a hintát is az egyik apuka csináltatta, kijártunk összeszedni a szemetet, a drogosok által itt hagyott injekciós tűket, a szomszéd sísuli tulajdonosa ingyen lenyírja a füvet, mi pedig még terveket is készítettünk, milyen eszközöket szeretnénk még. Nem kell nagy dologra gondolni, csupán néhány kreatív játék, ivókút és pad kellene, természetesen a korhadó, veszélyes játékok felújítása után. Valamennyi munkába szívesen beszállunk mi is, csak történjen már valami – sorolta Mónika.

Sárkányos játszótér, Zugló Fotó:sarkanyosjatszoter.blog.hu), Paskál park

Így  készült anno a sárkányfej
Fotó:(sarkanyosjatszoter.blog.hu)

A játszótérhez vezető utat is a szülők adományaiból és összefogásával, önerőből újították fel. Az idejáró családok saját pénzüket és szabadidejüket nem sajnálva,  egy éve fáradhatatlanul járjál a hivatalokat. Az önkormányzat és a városüzemeltetés  írásos ígérete ellenére – amely szerint 2014-ben megszavazta a testület, hogy a 2015-ös költségvetésből 5 millió forintot biztosítanak a játszóeszközök rendkívüli javítására és cseréjére, amely 2015 áprilisában és májusában elkezdődik, és a nyáron már birtokukba vehetik a gyerekek – egy éve nem történik semmi, csupán az idő rombolja a játszóteret.

Sárkányos játszótér Zuglóban a Paskal lakópark mellett lerobbant, romos, veszélyes játékok ( Fotó_ Sáfár Tibor)

Csapó Mónika szeretne még idejárni a gyerekeivel ( Fotó_ Sáfár Tibor)

– Mi még bízunk abban, hogy előbb-utóbb itt játszhatnak a gyerekeink, azt szeretnénk, ha mielőbb elindulnának itt a munkálatok – mondta a Lokálnak Csapó Mónika.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.