EUR: 325,49 Ft
CHF: 279,35 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb XIV.kerület

Mi lesz a Sárkányos játszótérrel?

Sárkányos játszótér Zuglóban a Paskal lakópark mellett lerobbant, romos, veszélyes játékok ( Fotó_ Sáfár Tibor)


A lerobbant mászóka
( Fotó_ Sáfár Tibor)

A nyárnak lassan vége, a Sárkányos Játszótéren azonban nyoma sincs a felújítás elkezdésének. Pedig az önkormányzat és a városüzemeltetés lassan egy éve írásba adta a szülőknek, hogy 5  millió forint van a Sárkányos játszótér rendbetételére, amellyel az idei nyárra végeznek.

Csupán a korhadó, rothadó, megrongált játékok emlékeztetnek arra, hogy ez a hely valamikor a gyerekek birodalma volt.


Csapó Mónika és egy maroknyi szülőtársa egy éve küzd a Rákos-patak melletti Sárkányos játszótér megmentéséért. Több mint 200 aláírást gyűjtöttek, fórumot szerveztek, önerőből csinosítgatták a teret, és bíztak benne, hogy hamarosan érkezik az ígért segítség. Nem így lett. A négygyermekes anyuka elkeseredetten mutatta a korhadt  mászókát.

Sárkányos játszótér Zuglóban a Paskal lakópark mellett lerobbant, romos, veszélyes játékok ( Fotó_ Sáfár Tibor)

Egy biztató, hivatalos levél lóg a kerítésen
( Fotó_ Sáfár Tibor)

– A cölöpök egy részét már mi szedtük ki, mert nagyon balesetveszélyes volt. Az egyik apuka egy nagymarosi művésszel felújíttatta a játszótér jelképét: a sárkányfigura mindhárom fejét újrafaragták, amit bármikor rá lehet illeszteni a törzsére, ha végre újraéled a játszótér – mutatta a jelenleg fejek nélkül árválkodó sárkánytörzset.


– A felújításhoz azonban mi, szülők már kevesek vagyunk. Pedig a hintát is az egyik apuka csináltatta, kijártunk összeszedni a szemetet, a drogosok által itt hagyott injekciós tűket, a szomszéd sísuli tulajdonosa ingyen lenyírja a füvet, mi pedig még terveket is készítettünk, milyen eszközöket szeretnénk még. Nem kell nagy dologra gondolni, csupán néhány kreatív játék, ivókút és pad kellene, természetesen a korhadó, veszélyes játékok felújítása után. Valamennyi munkába szívesen beszállunk mi is, csak történjen már valami – sorolta Mónika.

Sárkányos játszótér, Zugló Fotó:sarkanyosjatszoter.blog.hu), Paskál park

Így  készült anno a sárkányfej
Fotó:(sarkanyosjatszoter.blog.hu)

A játszótérhez vezető utat is a szülők adományaiból és összefogásával, önerőből újították fel. Az idejáró családok saját pénzüket és szabadidejüket nem sajnálva,  egy éve fáradhatatlanul járjál a hivatalokat. Az önkormányzat és a városüzemeltetés  írásos ígérete ellenére – amely szerint 2014-ben megszavazta a testület, hogy a 2015-ös költségvetésből 5 millió forintot biztosítanak a játszóeszközök rendkívüli javítására és cseréjére, amely 2015 áprilisában és májusában elkezdődik, és a nyáron már birtokukba vehetik a gyerekek – egy éve nem történik semmi, csupán az idő rombolja a játszóteret.

Sárkányos játszótér Zuglóban a Paskal lakópark mellett lerobbant, romos, veszélyes játékok ( Fotó_ Sáfár Tibor)

Csapó Mónika szeretne még idejárni a gyerekeivel ( Fotó_ Sáfár Tibor)

– Mi még bízunk abban, hogy előbb-utóbb itt játszhatnak a gyerekeink, azt szeretnénk, ha mielőbb elindulnának itt a munkálatok – mondta a Lokálnak Csapó Mónika.

Kapcsolódó Cikkek

  • Megtanultunk újraéleszteni

    Megtanultunk újraéleszteni

    Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

  • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

    A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

    A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

  • Példátlan magyar siker!

    Példátlan magyar siker!

    Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

  • Kiállítások Izraelről

    Kiállítások Izraelről

    Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.