EUR: 338,49 Ft
CHF: 317,68 Ft
2020. február 29., szombat
Elemér

Budapest IV.kerület XIII.kerület

Mi lesz veled, Népsziget?

Isteni sült hekket árulnak a főváros szívében, ám a murvás, zöld vasasztalos kerthelyiséget nem csak konyhájáért, hanem az esténként kibontakozó SZOT üdülő hangulatért is szívesen felkeresik Budapest távolabbi pontjairól is. Azt azonban az elégedett retró rajongók is elismerik: a Népszigetből ennél jóval többet ki lehetne hozni.

Murvával felszórt udvarú retró vendéglő. Napernyők, zöld vasasztalok, piros kockás terítővel. Sör, hekk, burgonya, savanyúság, jóhangulat, nyár, barátok.

Murvával felszórt udvarú retró vendéglő. Napernyők, zöld vasasztalok, piros kockás terítővel. Sör, hekk, burgonya, savanyúság, jóhangulat, nyár, barátok.

A korábbi hamvában halt ötletelések után most magukon a budapestieken a sor, hogy ötleteket dobjanak be.


– Szakértőink összeállítottak egy kérdőívet, amelyet honlapunkon tettünk közzé – mondta a Lokálnak Ongjerth Richárd, a Magyar Urbanisztikai Tudásközpont ügyvezető igazgatója hozzátéve, hogy a felkérést a XIII. kerületi önkormányzat főépítészi irodájától kapták, ennek a hatóságnak számolnak el a beérkezett válaszok értékelésével.

népsziget google maps3

A kilátás gyönyörű innen

Az urbanisztikai szakember emlékeztetett, a Népsziget a szocializmus évtizedeiben élte fénykorát, amikor elsősorban Angyalföld és részben Újpest vízi életének adott helyet.

népsziget google maps6

A Zsilip utcán végig lerobbant épületek

– A XIII. kerület társadalmi összetétele alaposan megváltozott az utóbbi másfél évtizedben. Nem csak a közeli Marina-part lakossága miatt, hanem köszönhetően a városrészben zajló folyamatos lakásépítésnek is. A Népsziget eredeti szerepe nem változik majd, de a szolgáltatások minőségének igazodniuk kell a megnövekedett középosztály igényeihez – magyarázta Ongjerth Richárd.

 

A kérdőív kitöltésének határideje egyébként július végén lejárt, eredményt szeptemberre ígérnek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Rollereznél? Engedély kell!

    Rollereznél? Engedély kell!

    Terézváros haragszik a turistákra. Január 1-jétől a szállásadók kötelezettségeit növelték, most pedig a rollereket bérlőkre szálltak rá.

  • Ciao, Giro!

    Ciao, Giro!

    Először rendezi Magyarország a Giro d’Italia országúti kerékpáros verseny néhány szakaszát. A rajt Budapesten lesz, a 100 napos visszaszámlálás január 30-án kezdődött meg: ezért öltözött rózsaszínbe jó néhány épület a fővárosban.