EUR: 337,92 Ft
CHF: 318,00 Ft
2020. február 20., csütörtök
Aladár, Álmos

Belföld

Mindenki nyer a duális képzéssel

Nagy fába vágta a fejszéjét a Siemens Zrt., amikor itthon az elsők között honosította meg a saját duális képzését. A rendszer a nemzetközi gyakorlatban jól működik – Németországban például 120 éve alkalmazzák.

–Magyarországon pedig mostanában kezd felfutni. A folyamat úttörőjeként a Siemens hosszú távon épít a duális oktatásra, amelyet talán az is jól mutat, hogy a tavaly átadott képzési központjára több mint 600 millió forintot fordított. A komplexumban egyidejűleg akár mintegy száz magyar fiatal tanítására is van kapacitás.


A duális képzési forma lényege, hogy a hiányszakmának számító mesterségeket a diákok nem csak az iskolapadban tanulják, hanem a nagyvállalatoknál is, a gyakorlatban. Ezen az együttműködésen mindenki nyer, hiszen azzal, hogy az elmélet céges gyakorlattal és nagyvállalati kultúrával is kiegészül, a szaktudás is piacképesebbé válik. A hazánkban 2500-nál is több főt foglalkoztató Siemens éppen ezért idén már harmadik éve fogadja a szakmát tanulni vágyókat.

Siemens, duális képzés, szakma

Szép jövő áll előttük

A magasabb ismeretekkel persze nem csak a munkáltató jár jól, hanem a diákok is, hiszen mint munkavállalók jobb esélyekkel helyezkedhetnek el. – Kiemelkedő szakértelem, stabil idegennyelv-ismeretet, és nem utolsósorban állás a legjobbak számára – ezt kínáljuk a duális képzésben résztvevő diákjainknak – emelik ki a Siemensnél. A cégnél jelenleg három szakmában képeznek szakembereket: hegesztő, ipari gépész és gépi forgácsoló.

A szeptemberben induló képzésekre augusztus 31-ig várják a 16-25 év közötti, első vagy második szakmájukat megszerezni kívánók jelentkezését.

Kapcsolódó Cikkek