EUR: 337,21 Ft
CHF: 317,88 Ft
2020. február 24., hétfő
Szökőnap

Program

Munka után narancssárga buborékok között

Budapesten ismét megnyitott az Aperol Garden, amely a forró nyári napokon, munka után igazi felfrissülést nyújt Buda zöld kertjei tövében, a Larus Rendezvényközpont Sirály teraszán. Itt szeptember végéig 990 forintos áron fogyaszthatjuk a tökéletes arányokkal elkészített Aperol Spritz-et: 3-2-1 – már indulhatunk is! A terasz 16.00-tól – 24.00-ig várja vendégeit – laza, hangulatos, természetesen narancssárga környezetben, kellemes zenével.

A nyár Budapesten is a tipikus mediterrán életérzést jelenti, amikor esténként baráti társaságok népesítik be a hangulatos bárokat, kerthelyiségeket, kiülős helyeket. Munka után még szívesen találkozunk a barátokkal, hogy jól érezzük magunkat és ellazuljunk.


Aperol Garden

Larus Rendezvényközpont (Felső/ Sirály terasza)

1124 Budapest, Csörsz u. 18.

A Sirály Sétányon lévő Aperol Garden tökéletes helyszín erre, hiszen a közelben lévő Gesztenyés kert könnyen feledteti velünk a nyüzsgő városi forgatagot. A zöldövezeti hangulatot kényelmes raklapbútorok és számos programlehetőség színesíti: szerdánként a MoM Kulturális központ által szervezett kertmozi, csütörtökönként Dj Zoohacker mixei, péntekenként pedig élő gitár est teszi még szórakoztatóbbá. A programok előtt-alatt vagy netán után jól esik az Aperol Spritz!

 

A narancssárga olasz fröccs


A6Eg4TSpejmY51USQYz55V8zJF7qe38UaLkXxhgGc34A név mindent elárul: az Aperol a tökéletes aperitif. Színe élénk narancssárga, ízvilága egyedi, könnyű, gyümölcsös-kesernyés. Olaszországban szinte megalkotásának pillanatától kezdve – azaz lassan száz éve! – töretlen népszerűségnek örvend: a Barbieri testvérek Padova városában 1919-ben, a Nemzetközi Vásáron mutatták be először az italt. Az összetevők között megtaláljuk az édes és keserű narancsot, a rebarbarát, de a jácintot, enciánt és számos más gyógynövényt is. A recept, mely garantálja az ízek tökéletes összhangját, az igazán nagy hagyományokkal rendelkező italokra jellemzően természetesen szigorúan titkos, és közel száz éve változatlan. A 11%-os alkoholtartalmú Aperolt leginkább az Aperol Spritz alapjául használják, sőt Olaszországban, ha Aperolt kérünk, automatikusan Aperol Spritz-et fogunk kapni.

 

…és a Spritz

GyU4a-Ggs-iEL5Owkfo_q5e9czizRS4DwX7M9UgPX-0A Spritz pontos eredete nem tisztázott, de az első változatait már az 1800-as években is fogyasztották, Olaszország osztrák megszállása alatt. A spritz szó valószínűleg a német spritzen rövidítése, amit mi magyarok is átvettünk “spriccel” formában. A Wachau híres borait túlságosan erősnek találó osztrák katonák egy kis szódával tették kellemesebbé, és az általuk kedvelt sörhöz hasonló alkoholtartalmúvá a hegy finom nedűjét. Aztán az évek során valamikor egy kis Aperolt is adtak a frissítő italhoz – így született az Aperol Spritz első változata.

Az Aperol Spritz neve ne vezessen félre senkit: hamisítatlan itáliai találmányról van szó – az Aperol alapú, habzóborral és egy kis szódával készült ital az olasz nyitottságot, és természetesen a mediterránok számára nagyon fontos barátságot is szimbolizálja. Nem mellékesen pedig remek hűsítő egy forró nyári nap után, melyben az Aperol édes-kesernyés ízét a prosecco bársonyos buborékjai lágyítják.

 

Aperol Spritz – így készítsük el

Id1Fi-jqvjSNy0XXn-pGXeNB6PB4gc6WnFUYz97GOUUAz Aperol itthon már-már mozgalmat indított annak érdekében, hogy elterjessze a tökéletes Aperol Spritz receptjét, amely természetesen a megfelelő arányokban rejlik. 3-2-1: azaz 3 rész Prosecco (olasz habzóbor), 2 rész Aperol, 1 rész szóda és egy szelet narancs és jég.

Az Aperol Garden-ben az Aperol Spritz mellett Aperol Fröccs is kapható, mely prosecco helyett fehérborral készül.

Az Aperol jellegzetesen kesernyés ízével finoman dominál a többi összetevő felett. A prosecco eredetileg egy olasz szőlőfajta neve, száraz olasz habzóbort jelent, amit elsődlegesen a gyümölcsös ízek határoznak meg. Ezen kívül már csak jégre, szódára, és egy szelet narancsra lesz szükségünk – és természetesen figyelni kell az arányokra!

 

3-2-1: kész az Aperol SpritzAperol_Spritz_3-2-1

3 rész Prosecco (olasz habzóbor)

2 rész Aperol

1 rész szóda

egy szelet narancs és jég

Legjobban fehérboros pohárban mutat.

Kapcsolódó Cikkek