EUR: 338,44 Ft
CHF: 318,95 Ft
2020. február 21., péntek
Eleonóra

Extra

Novodomszky Éva: én voltam a családfenntartó!

Novodomszky Éva Tandembiciklis edzés sztárokkal (Fotó: Máté Krisztián)

Fotó: Máté Krisztián

Egy hónapra Szicíliába utazott családjával az m1 műsorvezetője, Novodomszky Éva. A Család-barát háziasszonya elmesélte a Lokálnak, hogy az elmúlt években sokat változott férje kedvéért és igazi kétnyelvű család lett belőlük.

Néhány éve még nem is gondolta volna Novodomszky Éva, hogy úgy utazik majd Szicíliába, mintha hazajárna. 2003-ban itt ismerkedett meg férjével, Salvo-val. Cefalu csodálatos kisváros, tökéletes helyszín a romantikázáshoz, a pár mégsem talált azonnal egymásra. A férfi fokozatosan vált egyre szimpatikusabbá Évának és amikor a műsorvezető hazajött, még hónapokig tartották a kapcsolatot. Ekkor már nem volt kérdés, hogy ez a szerelem nem csak fellángolás. Azóta pedig már született két kisfiuk: Marco már öt éves, Christiano pedig tíz. Éva nem tagadja, sokat változott a házassága alatt, de persze nem lett tipikus olasz feleség.


novodomszky1– Tányért konkrétan még nem török, de megtanultam, hogy változtatnom kell pár dolgon, ha vitatkozunk. A kapcsolatunk elején szörnyen zavaró volt a férjem számára, hogy míg ő hangosan érvelt, addig én próbáltam nyugisan elmagyarázni mindent. Ezt ő flegmaságnak értelmezte, ami ugye újabb vitákat generált, és rájöttem, hogy hamarabb szabadulok, ha hangosan válaszolok, mert akkor öt perc alatt túl vagyunk az egészen. Mindenki kiadja magából, ami bántja. Benne könnyebben elmúlik, én azért felhúzom magam egy kis időre – mesélte a műsorvezető, aki nagyon örül, hogy a férje imádja Magyarországot és megtalálta a számításait. Salvo ugyanis egy éttermet vezet.
– Nehéz volt neki az elején, hogy nem ő volt a családfenntartó, nem ő volt az, aki garantálta a biztonságot a családjának, ezért nagyon tepert. Igyekezett, hogy elérje azt, amit a saját hazájában is el tudott volna érni. Most már a saját lábán áll és immár ő az, aki büszkén oda tud állni, mint családfenntartó. Nagyon büszke vagyok rá!

novodomszkyA gyerekek tökéletesen beszélnek olaszul és magyarul is, ugyanis mindkét szülő az anyanyelvén szól hozzájuk. A család nemrég utazott ismét megismerkedésük helyszínére, ahol kiélvezik az utolsó nyári heteket.
– Szünetel a Család-barát című műsor, ezért ilyenkor veszem ki az éves szabadságomat. Szicília csodálatos, a nagyszülők pedig alig várják, hogy láthassák a gyerekeket. Ez az igazi feltöltődés számunkra – mesélte Éva a Lokálnak. – Mindent szeretek, ami Szicíliához köthető, még a Keresztapa című filmet is. Persze míg nekünk ez a világ csak egy mozi, addig sokaknak ez volt a valóság. Apósomék ebben a világban nőttek fel, közelről látták, mi történik. Akkoriban mindenki kapcsolatba került a maffiával, de tiszteletben tartották az omertát azaz a hallgatás törvényét. Ez mindenkire vonatkozott. Mindenki tudta, kik a nehézfiúk a faluban és ha az ember elfogadta a szabályaikat, nem eshetett bántódása. Később persze változott a helyzet, elkezdték felszámolni a maffiát. Ma már nagyon békés minden, nem úgy kell elképzelni, hogy a turisták által kedvelt helyeken kívül mindenki fegyverekkel mászkál az utcán.


Kapcsolódó Cikkek