EUR: 339,42 Ft
CHF: 319,88 Ft
2020. február 26., szerda
Géza

Sport

Orbán Viktor átvette a FINA-zászlót Kazanyban

Orbán Viktor miniszterelnök a következő, 2017-es világbajnokság rendező országának képviseletében átvette a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) zászlaját a kazanyi vizes vb vasárnapi záróünnepségén vasárnap.

Kazany, 2015. augusztus 9. Orbán Viktor miniszterelnök a kazanyi vizes világbajnokság záróünnepségén 2015. augusztus 9-én, miután a 2017-es világbajnokság rendező országának képviseletében átvette a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) zászlaját. (MTI/EPA/Anatolij Malcev)

Kazany, 2015. augusztus 9.
Orbán Viktor miniszterelnök a kazanyi vizes világbajnokság záróünnepségén 2015. augusztus 9-én, miután a 2017-es világbajnokság rendező országának képviseletében átvette a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) zászlaját. (MTI/EPA/Anatolij Malcev)

A magyar kormányfő beszédében elmondta, hogy noha a vb éremtáblázata szerint Oroszország kilenc aranyérmet szerzett Kazanyban, ez voltaképpen tíz, mivel a szervezőknek is jár egy arany.


Orbán Viktor kifejtette, Kazanyban magasra került a mérce, de a magyarok mindent megtesznek két év múlva a hasonlóan sikeres rendezésért.

A miniszterelnök hozzátette, bízik benne, hogy 2017-ben a magyarok ugyanilyen büszkeséggel adhatják majd át a FINA-zászlaját a 2019-es rendező, dél-koreai Kvangdzsunak.


“Találkozunk 2017-ben Budapesten” – zárta szavait Orbán Viktor.

A színpompás és zenei betétekkel tarkított záróünnepség során Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök köszönetet mondott Kazanynak, majd közölte: átadják Budapestnek a stafétát azt kívánva, hogy a következő vb ugyanolyan sikeres legyen és annyi érmet hozzon a magyaroknak, mint a mostani.

Dmitrij Medvegyev hozzáfűzte, a 16. vizes vb-n több mint 3000 sportolót láttak vendégül 190 országból.

Julio C. Maglione, a FINA elnöke beszédében kifejtette: a FINA történetének egyik legcsodálatosabb fejezetét írták, otthon érezték magukat Kazanyban, amely az eddigi legjobb világbajnokság házigazdája volt.

Rusztam Minnyihanov, az oroszországi Tatárföld köztársasági elnöke ugyancsak köszönetet mondott a szervezőknek és a közönségnek.

Magyarország eredetileg a 2021-es világbajnokságnak adott volna otthont, de a mexikói Guadalajara visszalépése után, idén március 11-én megkapta a 2017-es esemény rendezését. Orbán Viktor és Julio C. Maglione április 16-án írta alá a vb rendezéséről szóló megállapodást Lausanne-ban.

Kapcsolódó Cikkek