EUR: 335,74 Ft
CHF: 316,37 Ft
2020. február 18., kedd
Bernadett

Extra

Örökké gyászolja Bubik Istvánt szerelme és lánya

Végre csend van! Igaz, egy évtized kellett hozzá, de lassan teljes a nyugalom Bubik István szereleme és házasságon kívül született gyermeke körül. A képzőművésznő ugyan a mai napig gyászolja a 11 éve elhunyt színészt, de a világgal, a környezetükkel már nem kell harcolniuk, nyugodtan tervezhetik a jövőjüket.

A néhai színész emléke a mai napig intenzíven él Szentandrássy Hédiben, aki több mint egy évtizeddel a tragikus autóbaleset után is nagyon kötődik Bubikhoz, noha úgy érzi, a hosszú gyász után lassan tovább kell lépnie.

– Amikor István elment, az volt a fontos, hogy Kincső számára természetes legyen, apuka nem halt meg, csak elment egy másik helyre. Az hal meg, akit elengedünk. Nem engedtük el, nagyon is él bennünk, de ettől az élet megy tovább – jelentette ki a Lokálnak elcsukló hangon a képzőművésznő. – A mai napig sírok, ha meghallom István hangját valahol. Az ember örökké gyászol. Anyává tett, ennél szebb dolog nincs egy nő életében!


Bubik István lánya és szeretője, Szentandrássy Hédi és Kincső (Fotó: Máté Krisztián)

Nincsenek titkaik egymás előtt!

Nem volt bekötve

Bubik István 2004, november 28.-án kora reggel vesztette életét autóbalesetben Ceglédbercel környékén. A színész Szolnokról igyekezett vissza bogárhátú Vokswagenjével a fővárosba, amikor valószínűleg a nedves és ködös idő miatt átsodródott a szembelévő sávba és frontálisan ütközött egy Ford Focus-szal. A színész azonnal szörnyet halt, mivel nem volt bekötve és az 1966-os évjáratú autója darabjaira tört az ütközéskor.

A két gyászoló nő életét hosszú ideig botrányok keserítették. Kincső létezése a Jászai Mari díjas színész halála után nem sokkal derült ki. Szentandrássy Hédi akkor állt a nyilvánosság elé azzal, hogy táncművész feleségétől született kislányán kívül Bubiknak van egy másik lánya is. A képzőművész édesanya szerette volna, ha a világ megtudja, egy másik gyermek is elveszítette az édesapját, neki is nélkülöznie kell ezután Bubik István szeretetét és gondoskodását. A gyászban kaptak ugyan némi támogatást, segítséget, de sok-sok támadást is.

– Az általános iskolában butaságokat vágtak a fejemhez, mint például: „…te mondod, akinek meghalt az apja!” Nem volt jó az osztályközösségünk, nagyon széthúztunk. Voltak beszólások, de mára megtanultam megvédeni magam az ilyen gyerekektől. Meg kellett tanulnom – árulta el Kincső.


Szentandrássy Hédi viszont ennél sokkal szomorúbb dolgokról mesélt.

Bubik István lánya és szeretője, Szentandrássy Hédi és Kincső (Fotó: Máté Krisztián)

Kincső karrierje miatt, akár külföldre is elmennének.

– A régi, közös barátok közül nem sokan maradtak meg, de nem is baj. Nem értették meg, hogy ősi erő munkálkodott köztünk Istvánnal, elkerülhetetlen volt a szerelmünk. Ami bántott, hogy olyan hazugságokat terjesztettek rólam ezek az emberek, hogy nem is István volt Kincső apja – mesélte Hédi, aki egy időben úgy érezte, csak akkor élhetnek nyugalomban, ha elhagyják az országot. Közel egy évtized után azonban végre elcsitulni látszanak a botrányok. Kincső időközben 16 évesen lett, és egyöntetű véleményük szerint a legnagyobb erőt egymásból tudták meríteni a támadások kereszttüzében. Az évek alatt egymás legjobb barátnői lettek.

Mostanság pedig a “barátnőket” leginkább Kincső jövője foglalkoztatja. A lány szeptembertől kezdi meg tanulmányait egy divattervező szakközépiskolában. A street fashion területén szeretne alkotni a jövőben, és az sem elképzelhetetlen számára, hogy a tengerentúlon próbál szerencsét.

– Kiskoromtól ezen a pályán képzeltem el az életemet. A barátnőim rendszeresen kikérik a tanácsomat az öltözékükkel kapcsolatban. Sokat írtak arról, hogy apukám után biztos színész szeretnék lenni. Ez így nem igaz, de ha olyan lehetőségem lenne, kipróbálnám – árulta el Kincső, majd édesanyja rögtön hozzáfűzte: A kitartását Istvántól örökölte. És mást is. Ahogy totyogott, már a vérében volt a szereplés. Nagyon vonzza az embereket.

Édesanyja feje pedig már azért fáj, mert tudja, hamarosan megjelennek körülötte a fiúk is.

– Nem tudom, hány fiú fenekét kell majd „szétfociznom” – viccelődött Hédi, aki nem tagadja, neki bizony hiányzik már a férfi az életéből. Az évtizedes gyász után talál lassan ő is készen áll arra, hogy újra nyitott legyen egy párkapcsolatra.

Beteg gyerekeken segít Hédi

lelek_madaraA képzőművésznő legújabb, a lélek madara című munkája hatalmas érdeklődésnek örvend. Munkái mellett, viszont  számos környékbeli gyermeket oktat  agyagozni.

– Nagyon fogékonyak, sokat tanulnak belőle és rendkívül lenyugodnak tőle. Sok beteg gyerek van, visszafojtott, szorongó gyerek. Ez számára egy csoda, hogy szárnyalhat a kreativitása- mesélte.

Közel 11 évvel később is megkönnyezi a tragikusan fiatalon elhunyt Bubik István emlékét szereleme, Szentandrássy Hédi és lánya Kincső. Anyja szerint a házasságon kívüli kapcsolatból született gyermek apjának rengeteg tulajdonságát örökölte. A tini és anyukája, a személyüket ért támadások lecsitulása után ma már nyugodtan él a fővárosban és a jövőjüket tervezik.

Kapcsolódó Cikkek

 • 15 kiló a kis vízilólány

  15 kiló a kis vízilólány

  A kis törpe víziló nemcsak elképesztően édes, hanem nagyon különleges is. Az európai állatkertekben 128 egyed él összesen, így volt nagy öröm, amikor a kis csöppség január 20-án a Szegedi Vadasparkban világra jött.

 • Vajna Tímea: Remélem Andy büszke rám

  Vajna Tímea: Remélem Andy büszke rám

  Fergeteges produkciók, hatalmas poénok, megdöbbentő leleplezések – igazán izgalmasra sikeredett a TV2 Nicsak, ki vagyok? – A rejtélyek színpada első adása. A műsorban három szereplő – Szőke Zoltán, Jolly és Vajna Tímea – lepleződött le, akik közül csak Timi kilétét sikerült Ábel Anitáék csapatának eltalálnia, így ők egy ponttal indítanak a vasárnapi adásban, ahol újabb négy szereplő lép majd színpadra.